Peste 200 de sancțiuni date de polițiștii rutieri în weekendul trecut

0
52

În perioada 5 – 7 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, au fost aplicate 211 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 80.475 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 110 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 42 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, șase sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, trei pentru depășiri neregulamentare, cinci au fost pentru lipsa ITP, iar 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.