Peste 700 de delfini au murit de când a început războiul din Ucraina

0
53

Pe lângă miile de bărbați, femei și copii care au murit de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, în Marea Neagră s-au înregistrat sute de victime în rândul populațiilor de delfini.

Oamenii de știință care studiază regiunea au raportat o „creștere neobișnuită” a eșuărilor și a capturilor accidentale – atunci când animalele sunt prinse neintenționat de pescari – de delfini, marsuini și balene, în primăvara și vara anului 2022, potrivit unui raport recent al ACCOBAMS, sau Acordul privind conservarea cetaceelor din Marea Neagră, Marea Mediterană și zona atlantică, transmite realitatea.md.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, escaladat în februarie 2022, pune întregul bazin al Mării Negre sub o amenințare uriașă. Activitățile militare în zonele marine și de coastă pot afecta biosfera marină din regiune, inclusiv cetaceele”, se arată în raport.

Peste 700 de decese, în principal la delfini și marsuini, au fost înregistrate pe coastele țărilor care se învecinează cu această mare, inclusiv Bulgaria, România, Turcia și Ucraina, potrivit lui Erich Hoyt, cercetător la organizația Whale and Dolphin Conservation din Marea Britanie, care a consultat cercetătorii ACCOBAMS.

Cercetătorii depun eforturi pentru a determina cauza deceselor care au fost observate, însă războiul în curs de desfășurare – și potențiala amenințare reprezentată de minele în derivă – îngreunează colectarea de date și realizarea de studii cu ajutorul bărcilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.