Pierderile ruso-ucrainiene

0
564

Generalul-maior Igor Konașenkov, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a prezentat bilanțul distrugerilor provocate forțelor ucrainene, în acest război. Conform datelor prezentate de serviciul de propagandă rus, în cadrul operațiunilor de război, armata ar fi distrus 2.396 de obiective ale infrastructurii militare din Ucraina. Reprezentantul Ministerului rus al Apărării a mai spus că avioanele rusești, bombardiere și de atac, au lovit trei sisteme de rachete antiaeriene Buk-M1 și două stații radar ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Printre acestea se numără 82 de posturi de comandă și centre de comunicații ale forțelor armate ucrainene, 119 sisteme de rachete antiaeriene S-300, Buk-M1 și Osa, precum și 76 de stații radar”, a informat generalul-maior Igor Konașenkov.

În plus, a raportat că în seara zilei de 6 martie, avioanele de luptă ale Forțelor Aerospațiale Ruse și apărarea aeriană militară au doborât trei avioane Su-27 ale Forțelor Aeriene Ucrainene în regiunea Poltava. Un avion Su-25 a fost lovit în regiunea Gostomel, iar două elicoptere Mi-24 în regiunea Makarov. De asemenea, ar fi fost distruse și opt drone între care și un Bayraktar TB-2.

Bilanțul serviciilor de propagandă rusești evită să vorbească despre numărul de victime omenești din acest conflict armat. Dat fiind că, în retorica Kremlinului, este vorba despre o operațiune specială de menținere a păcii, „nu există” victime. Oficial Rusia recunoaște că pierderile de vieți omenești se situează la doar 500 de oameni, în acest război în Ucraina.

Igor Konașenkov

Bilanțul anunțat de Ministerul Apărării din Ucraina

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Ucraina anunță că pierderile provocate trupelor rusești se ridică la peste 11.000 de militari, morți în acțiune. Ministerul a anunțat că au fost distruse aproape 1.000 de blindate, 46 de avioane, 68 de elicopter, 7 drone fără echipaj, 117 lansatoare de rachete.

Ministerul transmite într-un mesaj pe Facebook că au fost distruse 290 de tancuri rusești, 117 lansatoare de rachete, 46 de avioane și 68 de elicoptere, precum și 7 drone rusești.

Pierderile rusești până în 7 martie

Moralul trupelor rusești este la pământ

Conform aprecierilor șefului Statului Major al Forţelor Armate Britanice, moralul forțelor ruse se prăbușește. Acest lucru se datorează pierderilor imense provocate de luptătorii ucraineni. Unii soldați ruși din convoiul lung blocat în afara capitalei Kiev, de miercuri, 2 martie, se ascund în păduri. Echipamentele lor dau rateuri, iar acest lucru le pune viața în pericol.

„Acum vedem acel întreg convoi blocat, continuă să fie atacat şi asta are impact asupra moralului. Există poveşti despre trupele din acele vehicule. Nu vor să stea în acele vehicule, stau în pădure. Sunt blocaţi acolo şi Rusia a intrat într-o încurcătură. Nu numai cu acel convoi, ci în toată Ucraina.

Unele dintre grupurile tactice de batalion, cele care au fost în fruntea luptei pentru Rusia, au suferit pierderi enorme. Ştim că Rusia recunoaşte că a pierdut aproape 500 de oameni. Ca să punem acest număr în context, asta înseamnă aproape 500 de soldaţi într-o singură săptămână. Şi asta e mai mult decât Anglia a pierdut în Afganistan în peste 20 de ani”, a spus oficialul britanic.

Transportor blindat rusesc – sicriu pentru rușii aflați în el

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.