Podul de la Brăila va fi gata în decembrie

0
167

Premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită de lucru vineri în Brăila, pe șantierul podului suspendat peste Dunăre. Acesta a spus că a primit garanții de la constructor și beneficiar că în decembrie podul va fi dat în circulație.

De la înălţimea celor 200 de metri cu care pilonii podului domină deja peisajul malurilor tulcene și brăilene ale Dunării, construcţia celei mai ample lucrări de infrastructură rutieră post decembristă pare să fi intrat în linie dreaptă, constructorul italian Astaldi şi niponii de la IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. fiind pregătiţi pentru darea în circulație a podului, în luna decembrie

„Este evident că deși ne aflăm în întârziere – proiectul trebuia predat anul trecut în decembrie – avem garanții în acest moment de la constructor și beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările, astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulație.

Este un proiect cu care ne mândrim. Am putut sta de vorbă cu constructorii și sunt cât se poate de mândri de ceea ce au realizat. Îmi spunea domnul director că, practic, prin această lucrare, România face un pas înainte în ceea ce privește construcția de poduri suspendate. Practic este singurul pod suspendat pe teritoriul țării noastre”, a declarat Nicolae Ciucă.

Imaginea virtuală a podului suspendat de la Brăila

Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre, cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani, a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme, una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023. Podul va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.