Polițiștii își fac rost de prime pentru sărbători…

0
205

Oficial, acţiunile poliţiştilor bihoreni din ultimele zile au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. În realitate însă ei fac așa în fiecare an, ca să facă rost de bani pentru prime de sărbători.

Polițiștii de la Rutieră, pitiți în parcarea de pe Bulevardul Dacia, vizavi de sediul Digi-TVS, zilele trecute

Potrivit comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța, „ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 439 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 170.570 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 38 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate nouă tamponări. 39 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați cinci bicicliști și trei pietoni, au fost sancționate 10 depășiri neregulamentare, iar 74 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere”.

Cei mai mulți șoferi au fost amendați pentru depășirea limitelor legale de viteză. Conform datelor comisarului-șef IPJ Bihor, 308 șoferi au fost sancționați pentru că au circulat cu viteze peste limita legală. Recordul de viteză din acest weekend îi aparține unui orădean de 39 de ani. Acesta a fost prins pe strada Ogorului în timp ce conducea un autoturism cu 121 km/h, într-o zonă de limitare a vitezei la 70 km/h. Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.