Polonia va trimite soldați în România pentru grupul de luptă al NATO

0
209

Premierul Nicolae Ciucă și o parte dintre miniștrii săi au fost prezenți joi, 3 martie, într-o vizită oficială în Polonia, țară parteneră NATO.

Grupul de luptă NATO din România primește întăriri. Soldați din Polonia ajung în țara noastră

La finalul întâlnirii cu omologul său Mateusz Morawiecki, primul ministru al României a susținut o conferință de presă. Acesta a anunțat că cele două state vor continua colaborarea militară, iar un grup de soldați polonezi vor ajunge în țara noastră.

Militarii polonezi se vor alătura grupului de luptă creat de NATO pe teritoriul țării noastre.

Militari polonezi

„Am discutat despre toate măsurile care s-au luat, astfel încât să întărim descurajarea şi apărarea pe Flancul Estic al Alianţei. Avem măsuri derulate împreună, o structură militară poloneză care face parte din brigada multinaţională din România, avem o structură în grupul de luptă de pe teritoriul românesc. Odată cu sporirea prezenței aliate în regiunea Mării Negre, în Polonia şi regiunea Mării Baltice, am decis să avem un nou pachet de forţe care să fie deplasat în ţara noastră. Am obținut acordul premierului polonez ca o subunitate să facă parte din grupul de luptă al NATO din România condus de Franța”, a anunțat, joi, Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă a mai spus că România și Polonia vor continua să sprijine atât Ucraina cât și Republica Moldova și Georgia în parcursul lor de aderare la Uniunea Europeană.

Nicolae Ciucă și Mateusz Morawiecki, discuții și despre criza refugiaților

Premierul Nicolae Ciucă a mai declarat că el și omologul său au mai discutat și despre refugiații pe care cele două țări îi primesc în această perioadă.

„Împreună ne-am exprimat susținerea pentru poporul ucrainean, pentru guvernul ucrainean, pentru a putea ca împreună să putem asigura sprijinul necesar valului mare de refugiați care vin în Româna și Polonia. Am discutat de mecanismele interne, instituționale și despre mecanismele UE pe care putem să le accesăm”, a mai spus șeful Guvernului român.

Cele două delegații oficiale au discutat și nevoia de identificare a soluțiilor la situația energetică din Europa.

„Am discutat aspectele legate de ceea ce putem să facem împreună pentru a rezolva situația energetică și a gazelor și am căutat împreună să găsim soluții”, a mai adăugat Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.