Putin a ordonat oprirea asaltului uzinei Azovstal, trecând la blocada ei

0
150

Dictatorul Rusiei, Vladimir Putin s-a întâlnit azi, în Joia Mare, cu ministrul apărării Serghei Șoigu și i-a ordonat să anuleze asaltul asupra uzinei Azovstal, din Mariupol, potrivit agenției ruse TASS, care citează site-ul administrației prezidențiale de la Kremlin, unde este redat dialogul din timpul întâlniri, însoțit de imagini.

Putin și Şoigu

Serghei Şoigu și-a început raportul stând pe scaun față în față cu Putin, între ei fiind biroul de lucru al președintelui: „Dragă Vladimir Vladimirovici! Mariupol a fost eliberat de Forțele Armate ale Federației Ruse și de miliția populară a Republicii Populare Donețk. Rămășițele formației naționaliștilor s-au refugiat în zona industrială a fabricii Azovstal. Mariupol este un important nod industrial și principal de transport pe Marea Azov. În 2014, regimul de la Kiev a declarat orașul capitala temporară de facto a regiunii Donețk, transformându-l într-o zonă fortificată puternică și un refugiu pentru naționaliștii ucraineni radicali, în opt ani. Aceasta este de fapt capitala batalionul Azov. La momentul încercuirii din 11 martie, numărul total al Forțelor Armate ale Ucrainei și al formațiunilor naționaliste, precum și al mercenarilor străini, care erau și ei suficienți, era de peste 8.100 de oameni. În timpul eliberării orașului, peste patru mii au fost uciși, 1478 s-au predat, grupul rămas, mai mult de două mii, a fost blocat în zona industrială a fabricii Azovstal. În timpul eliberării lui Mariupol, armata rusă și unitățile miliției populare din RPD au luat toate măsurile pentru a salva viețile civililor. Iată, la instrucțiunea dumneavoastră, Vladimir Vladimirovici, zilnic, din 21 martie, au fost deschise coridoare umanitare pentru evacuarea civililor și a cetățenilor străini. Militarii Forțelor Armate ale Ucrainei și militanții batalioanelor naționaliste au fost rugați să depună armele. Li s-au garantat, desigur, viață, siguranță și îngrijire medicală. Astăzi, întregul Mariupol se află sub controlul armatei ruse, miliția populară a Republicii Populare Donețk, iar teritoriul uzinei Azovstal, cu rămășițele naționaliștilor și mercenarilor străini, este blocat în siguranță. În prezent, situația din oraș este calmă, permițându-ne să începem restabilirea ordinii, reîntoarcerea populației și stabilirea unei vieți liniștite. Cât despre cei care au fugit la uzina Azovstal și au fost blocați complet acolo și pe tot perimetrul, ne ia aproximativ trei-patru zile pentru a finaliza această lucrare la Azovstal. Raportul este terminat”.

Uzina Azovstal bombardată de ruși

Imediat după ce a tăcut Șoigu, Putin spune, ferm: „Consider inadecvată propunerea de asaltare a zonei industriale. Îți ordon să anulezi!”

Serghei Şoigu: Da.

Vladimir Putin: Acesta este cazul când trebuie să ne gândim – adică trebuie să ne gândim mereu, dar cu atât mai mult în acest caz – la păstrarea vieții și sănătății soldaților și ofițerilor noștri. Nu este nevoie să urci în aceste catacombe și să te târăști în subteran prin aceste instalații industriale. Blocați această zonă industrială, astfel încât musca să nu zboare.

Serghei Şoigu: Da.

Vladimir Putin: Invitați încă o dată pe toți cei care încă nu au depus armele să o facă. Partea rusă le garantează viața și un tratament decent, în conformitate cu actele juridice internaționale relevante. Toți cei răniți vor primi asistență medicală calificată. Finalizarea lucrărilor de luptă pentru eliberarea Mariupolului este un succes. Felicitări. Trimite-ți mulțumirile mele trupelor. Desigur, punerea sub control a unui centru atât de important din sud precum Mariupol este un succes. Felicitări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.