Putin cere ajutorul Braziliei

0
185

Rusia a cerut sprijinul Braziliei în cadrul Fondului Monetar Internațional, al Băncii Mondiale și al grupului de economii de top G20 pentru a o ajuta să combată sancțiunile drastice impuse de Occident de când a invadat Ucraina, potrivit Reuters.

Brazilia și Rusia sunt două state mari pe mapamond

Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, i-a cerut ministrului brazilian al Economiei, Paulo Guedesa, să contribuie la prevenirea tentativelor de „discriminare” în cadrul instituțiilor financiare internaționale și al forumurilor multilaterale. Acesta este raportat de Reuters.

Potrivit agenției de presă britanice, Siluanov s-a plâns colegului său brazilian că FMI și Banca Mondială fac eforturi pentru a limita sau chiar exclude Rusia din procesul decizional. Cu toate acestea, el nu a precizat care sunt obstacolele în calea participării Federației Ruse la aceste instituții, iar declarațiile sale nu au putut fi verificate în mod independent. Scrisoarea, care nu menționează războiul din Ucraina, este datată 30 martie și i-a fost înmânată ministrului brazilian de către ambasadorul rus.

După cum știți, Rusia traversează o perioadă dificilă de turbulențe economice și financiare cauzate de sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații lor”, a declarat ministrul rus.

Răspunzând la o întrebare referitoare la scrisoare, Erivaldo Gomez, secretar al Ministerului brazilian al Economiei pentru Afaceri Economice Internaționale, a declarat că Brazilia ar dori ca Rusia să rămână un participant la discuțiile din cadrul organizațiilor multilaterale.

Marea Britanie partenerii săi vor să crească săptămânal presiunea economică asupra Rusiei

Din punctul de vedere al Braziliei… menținerea unui dialog deschis este esențială. Punțile noastre de legătură sunt organizațiile internaționale și credem că aceste punți trebuie păstrate”, a declarat oficialul brazilian.

Anterior, s-a raportat că Statele Unite ale Americii nu intenționează să returneze oligarhilor ruși iahturile și alte bunuri confiscate din cauza sancțiunilor. În plus, SUA pregătesc noi măsuri pentru a combate evaziunea de la sancțiunile rusești.

Marea Britanie, împreună cu partenerii, intenționează să crească săptămânal presiunea economică asupra Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina. În plus, sancțiunile împotriva Federației Ruse vor fi consolidate în același mod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.