Ucrainienii au dat cea mai mare lovitură din război: au scufundat nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră

0
177

Surse ucrainene asigură că nava vedetă Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, s-a scufundat după ce a fost lovit de două rachete anti-navă Neptune. Rușilor le este rușine să recunoască acest lucru, inventând varianta incendiului. Oricum am lua-o, după ce rachetele au lovit nava rusească, a urmat un incendiu mare…

Zi neagră pentru Putin. Rusia anunţă oficial că nava Moskva s-a scufundat. Peste 20.000 de soldaţi ruşi au murit pe front

Ministerul rus al Apărării a recunoscut, joi seară, că nava purtătoare de rachete Moskva s-a scufundat în Marea Neagră, relatează presa de stat, citată de BBC. Ucraina afirmă că a efectuat un atac asupra navei, în timp ce Rusia susţine că muniţia de la bord a explodat, ambele variante putând fi corecte. Moskva ar fi fost remorcată în Crimeea pentru reparaţii, dar pe drum s-a scufundat.

Moskva a explodat și a luat foc

„În timpul remorcării crucişătorului Moskva până la portul de destinaţie, din cauza avariilor la carenă suferite în timpul incendiului provocat de detonarea muniţiei, nava şi-a pierdut stabilitatea”, au transmis autorităţile din Rusia. „În condiţiile unei mări furtunoase, nava s-a scufundat”, au adăugat acestea.
Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunţat că crucişătorul de rachete dirijate Moskva a suferit daune grave în urma exploziilor de muniţie, cauzate de un incendiu la bord, iar echipajul a fost evacuat. Armata ucraineană susţine că nava a început să se scufunde după ce a fost lovită de rachete Neptune.

Statul Major al armatei ucrainene a ridicat joi la 19.900 numărul soldaţilor ruşi morţi, răniţi sau luaţi prizonieri de când a început invazia rusă pe 24 februarie, relatează agenţia EFE. Este o evaluare aproximativă, scrie Statul Major ucrainean pe Facebook, menţionând că nu dispune de date solide despre regiunile din estul Ucrainei aflate sub controlul trupelor ruse.

Armata ucraineană mai susţine în acelaşi mesaj că a distrus până joi 753 de tancuri, 1.968 de vehicule blindate, 64 de avioane şi 160 de elicoptere ruseşti. Datele nu pot fi confirmate din surse independente.

Vice-premierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunţat între timp un nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia, în urma căruia au fost eliberaţi 30 de ucraineni, dintre care 5 ofiţeri, 17 soldaţi şi 8 civili.

Surse ucrainene asigură pe de altă parte că crucişătorul rusesc Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, a început să se scufunde după ce a fost lovit de două rachete anti-navă Neptune. Conform versiunii Rusiei, la bordul crucişătorului au explodat muniţii şi s-a produs un incendiu care între timp a fost stins, iar nava se afla în continuare pe linia de plutire. Mai apoi, oficialii ruși au recunoscut scufundarea navei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.