Rareș Bogdan i-a dat mesaj nocturn lui George Simion: „Trebuie să vorbim!”. Liderul AUR: „Eu nu răspund noaptea la telefon”

0
724
Rareș Bogdan i s-a plâns lui Ciutacu de faptul că George Simion i-ar fi hărțuit părinții. Liderul AUR spune că a fost doar la Ocna Mureș, să vorbească despre falimentarea combinatului

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, i-a trimis mesaj „la miezul nopții” lui George Simion, deputat și copreședinte AUR: „Trebuie să vorbim!”. Se pare că liderul liberal ar fi fost deranjat de faptul că Simion „s-ar fi luat” de familia sa, mergând chiar în orașul natal al fostului moderator TV, Ocna Mureș (județul Alba). Liderul AUR spune însă că n-a fost la casa părinților lui Rareș Bogdan, ci a vorbit cu localnicii supărați că tatăl politicianului liberal „a distrus combinatul de la Ocna Mureș”.

Întreaga poveste a ieșit la iveală miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Sesizat de Rareș Bogdan, moderatorul i-a reproșat lui George Simion faptul că „merge pe la casele și familiile unor politicieni”.

Ciutacu a supralicitat, afirmând că liderul AUR face acum ce făceau „inchizitorii #Rezist”, care i-ar fi urmărit și „persecutat” pe politicieni (în fapt, lui Dragnea, Dan Voiculescu și celorlalți li se puneau întrebări firești privitoare la infracțiunile de care erau acuzați).

Victor Ciutacu l-a atenționat pe Simion cu privire la expediția sa în Ocna Mureș: „Rareș Bogdan ne-a transmis că, dacă aveți ceva de rezolvat politic, trebuie s-o faceți cu el, nu cu familia lui, argument care și mie mi se pare foarte normal!”.

George Simion i-a replicat: „M-a sunat… Mi-a dat mesaj la 12 noaptea – «Trebuie să vorbim!». Eu noaptea nu răspund la telefon. Să intre aici, în direct, cu noi, dacă vrea s-o rezolvăm!”.

Copreședintele AUR a precizat că n-a mers la casa părinților lui Rareș Bogdan, dar a vorbit cu „oamenii din localitate, care sunt supărați pentru că tatăl politicianului liberal a distrus combinatul din Ocna Mureș, iar acum sunt nevoiți să muncească prin străinătate. Eu m-am dus să mă întâlnesc cu oamenii, să arăt cine a fost tatăl lui Rareș Bogdan și de ce locuitorii îl acuză că a distrus fabrica (…) Rareș Bogdan de ce minte, de ce zice că e din Cluj și nu din Ocna Mureș? Să intre aici, în direct, cu noi! I-a mințit pe oameni că taie pensiile speciale. Nu are curaj să intre în direct cu mine, de aia am fost la el acasă, în oraș! (…) Mi-a transmis printr-un prieten că o să am probleme cu el. Păi, asta sună a amenințare!”.

Adevăruri și legende despre Ioan Bogdan

Tatăl lui Rareș Bogdan este Ioan Bogdan, fostul director general al Combinatui de produse sodice din Ocna Mureș. Combinatul a funcționat fără întrerupere peste o sută de ani, trecând peste cele două războaie mondiale, destrămarea Austro-Ungariei, includerea în România Mare și perioada comunistă, dar a dat faliment în capitalismul post-comunist, sub conducerea lui Ioan Bogdan. A ajuns la fier vechi.

Ioan Bogdan a fost membru PDSR (actualul PSD), consilier local în 1996. Cotidianul.ro susține că tatăl lui Rareș Bogdan avea o relație privilegiată cu pesedistul Ioan Rus, fost ministru de Interne.

Klaus Iohannis între fiu (Rareș Bogdan) și tată (Ioan Bogdan)

În 1980, UPSOM (acronimul combinatului din Ocna Mureș) avea 2.700 de angajați. Cu Ioan Bogdan la conducere, înainte să dea faliment oficial, ajunsese la câteva zeci. După faliment, tatăl lui Rareș Bogdan a fost promovat director general al Parcului Industrial ridicat pe locul fostei intreprinderi…

Într-o confesiune pentru Cotidianul.ro, fostul lider de sindicat al fabricii, Dănuț Fecior, a spus: „Omul ăsta, Ioan Bogdan, a distrus un oraş întreg. Fabrica asta a trecut două războaie mondiale şi nu a fost dată jos nici de ghiulea! Problema este că au distrus-o mai mult în interesul lor personal. Au vândut noxele de la calcinatoare şi patentul de la bicarbonat. Vă daţi seama, noi aveam procesarea la «caustică» de 99,9%! Şi acum, Rareş Bogdan se laudă pe la televizor că tată-său a fost mare, deşi el ar merita puşcărie!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.