Rusia vrea să naționalizeze companiile străine precum Ikea, McDonald’s, Microsoft și Volkswagen

0
336

Șeful organizației „Inițiativa Consumatorului Public”, Oleg Pavlov, a dezvăluit presei ruse faptul că se intenționează naționalizarea companiilor mari, străine din Rusia. Acesta a declarat că o listă a fost deja întocmită, iar printre giganți se numără McDonald’s, Microsoft și Volkswagen. Până acum, Pavlov spune că există 59 de companii străine pe listă.

McDonald’s în Rusia a contribuit la occidentalizarea firavă a acestui imperiu înapoiat

Cum vrea Rusia să naționalizeze companiile străine din țară

Până în data de 9 martie, în Rusia existau 300 de companii străine care s-au retras ori și-au suspendat activitatea pe teritoriul țării. În acest context, Rusia urmărește să naționalizeze aceste companii.

Agențiile de aplicare a legii, Ministerul Industriei și Comerțului și Rospotrebnadzor (agenția rusă pentru apărarea drepturilor consumatorilor – n.n.) vor fi, de asemenea, implicate în lucrările pentru această listă, fiecare în funcție de aria sa de competență (…) Desigur, lista este deschisă. De îndată ce sunt companii care își anunță retragerea fără a oferi garanții consumatorilor ruși, acestea sunt adăugate pe ea. În consecință, li se vor aplica proceduri administrative, penale și judiciare”, a declarat Pavlov, potrivit Hotnews.ro.

Lista companiilor pe care Federația Rusă vrea să le naționalizeze

Printre companiile incluse pe listă se numără și giganți precum: Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald’s, Porsche, Toyota, H&M, iar acestora li se adaugă multe altele, după cum a precizat Oleg Pavlov.

Totodată, el a precizat faptul că Rusia a formulat deja o poziție unitară potrivit căreia companiile străine nu pot să își închidă afacerile din Federația Rusă.

Guvernul de la Moscova ar fi pregătit deja o serie de opțiuni pentru companiile care au decis să își închidă activitatea sau să o suspende. Izvestia a anunțat că pe canalul de Telegram al partidului Rusia Unită au fost deja anunțate o serie de noi măsuri de sprijinire a economiei din Federația Rusă, iar printre ele se numără și un mecanism de naționalizare al giganților străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.