Rușii își stabilesc linia de apărare pe malul stâng al râului Nipru

0
42

Rușii au anunțat miercuri retragerea din orașul Herson. Şoigu a ordonat trupelor sale să se retragă de pe malul de vest al râului Nipru, ceea ce marchează una dintre cele mai semnificative retrageri ale Rusiei. Tot miercuri, vice-guvernatorul instalat de Rusia în provincia ucraineană Herson, Kiril Stremusov, a murit într-un accident de maşină ale cărui circumstanţe încă nu sunt clare.

„Începeți să retrageți soldații”, a declarat miercuri ministrul Serghei Șoigu la televiziunea rusă. Generalul Serghei Surovikin a adăugat că intenția este ca forțele armate să se concentreze pe menținerea malului de est al râului. Există riscul ca zona de pe malul de vest să fie inundată și ca trupele ruse să fie înconjurate acolo. În plus, orașul nu mai poate fi aprovizionat.

Până acum, aproximativ 115.000 de oameni au părăsit deja regiunea.

Potrivit informațiilor din presa de stat rusă, șeful adjunct al administrației desemnate de ruși în regiunea Herson a murit în noaptea de marți spre miercuri în urma unui accident de circulație, relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Presa ucraineană scrie că rușii au avariat podurile de pe malul drept al Niprului. Novoie Vremia îl citează pe guvernatorul militar ucrainean al regiunii Herson, Serhii Khlan, potrivit căruia trupele ruse au aruncat în aer capetele de pod de pe malul drept al Niprului, pentru a opri avansul ucrainean și pentru a-și asigura propria retragere.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraș ucrainean pe care trupele ruse au reușit să-l ocupe în totalitate după lansarea invaziei în februarie.

În septembrie, armata ucraineană a lansat o contraofensivă în Herson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.