Scandalul acceptării nevaccinatului Djokovic la Australian Open

0
258

Informația lansată astăzi, 4 ianuarie, de Novak Djokovic a provocat reacții în lanț pe Twitter. Organizatorii de la Australian Open, guvernanții statului Victoria și Nole însuși sunt arătați cu degetul din cauza derogării primite de cel mai bun jucător al lumii. Inclusiv locuitorii din Melbourne s-au revoltat pe rețelele de socializare la auzul veștii că marele campion sârb va putea face deplasarea la Melbourne fără să fie vaccinat. Mulți amenință fie cu boicotarea turneului, fie cu proteste de amploare la meciurile lui Djokovic.

Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie – 30 ianuarie, la Melbourne. Novak Djokovic este campionul en-titre în întrecerea masculină

„O palmă în fața milioanelor de australieni, un precedent periculos”

„Scutindu-l pe jucătorul de tenis numărul unu al lumii nu e nimic altceva decât cel mai prost serviciu posibil adus celor care încearcă de luni de zile să transmită mesaje despre utilitatea vaccinului”, a postat jurnalistul italian Fabrizio Biasin

„Djokovic joacă la Australian Open cu un permis special. O palmă în fața milioanelor de australieni”, crede Simon Häring, jurnalist elvețian

„Novak Djokovic e unul dintre jucătorii mei favoriți, însă n-ar fi trebuit să i se acorde o scutire. Ar trebui să respecte aceleași reguli ca toată lumea”, a scris și Samuel Begg, influencer și jurnalist australian specializat pe tenis.

„Un precedent periculos, care nu merită altceva decât dezgustul tuturor sportivilor care cred în respectarea regulilor”, a scris și Mauro Berruto, un cunoscut antrenor de volei italian.

Jamie Murray, jucător consacrat de dublu, nimeni altul decât fratele lui Andy Murray, e primul din circuit care contestă scutirea medicală acordată sârbului: „Dacă eu eram nevaccinat, cred că nu aș fi primit nicio scutire”, a spus Jamie Murray la Sydney, după meciul său de la ATP Cup.

Novak Djokovic, acceptat de Australian Open cu o scutire medicală

Novak Djokovic a anunțat astăzi că va fi prezent la ediția din acest an de la Australian Open. Sârbul nu e vaccinat, dar organizatorii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea evolua la turneul de la Antipozi.

Nole, de nouă ori campion la Melbourne, a anunțat pe Twitter că organizatorii i-au acordat în cele din urmă scutirea medicală necesară participării la Australian Open. Sârbul va pleca în orele următoare spre Melbourne, acolo unde speră să câștige cel de-al 21-lea turneu de Mare Șlem și cel prin care i-ar depăși pe marii rivali Federer și Nadal.

Concret, Djokovic deține o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice.

Conducerea Australian Open a publicat un comunicat în care explică motivul pentru care Novak Djokovic a primit dreptul de a intra în Australia și de a participa la turneu. Tenismenul sârb a fost evaluat de către două comisii medicale.

„Djokovic a aplicat pentru o scutire medicală, care a fost acordată în urma unui proces riguros de analiză, care a implicat două grupuri separate și independente formate din experți medicali. Cererea a fost analizată și de o comisie medicală independentă a Departamentului de Sănătate din statul Victoria. Comisia a fost formată din imunologi, medici specializați în boli infecțioase și experți în medicină generală. Procesul a inclus transmiterea informațiilor personale, cu asigurarea confidențialității pentru aplicanți. Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a transmis că jucătorii, fanii și staff-urile trebuie să fie vaccinați complet, cu excepția situației în care există un motiv concret pentru care o derogare ar trebui acordată”, se arată în mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.