Spitalului de Psihiatrie Nucet va fi reabilitat prin PNRR

0
119

La sediul Direcției Generale Implementare Plan Național de Redresare și Reziliență, s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet.

Documentul a fost semnat în cadrul apelului de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) și din fonduri naționale.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, de la data semnării contractului. În perioada următoare, Consiliul Județean Bihor va lansa procedura de licitație pentru proiectare și execuție.

Proiectul intitulat „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet. Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței din punct de vedere energetic, prin reducerea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Atingerea acestor obiective presupune reabilitarea anvelopei construcțiilor, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat. Valoarea estimată a investiției este de 30.628.503,82 lei, TVA inclus. Finanțarea proiectului depus de Consiliul Județean Bihor este 100% nerambursabilă.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” este finanțat pe Componenta 5 din PNRR „Valul renovării”, pe axa prioritară 2 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.