Starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a: Suverana se simte epuizată după Covid-19

0
187

Regina Elisabeta a II-a a povestit despre experiența de a trece prin boala Covid-19 într-o videoconferinţă ce a avut loc cu ocazia inaugurării unei unităţi de îngrijire care îi poartă numele la Royal London Hospital din capitala Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a

Regina a dezvăluit că a fost „foarte obosită și epuizată” după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Suverana în vârstă de 96 de ani a discutat despre experiența sa cu Asef Hussain, un fost pacient al cărui frate și tată au murit din cauza virusului, relatează The Guardian.

Virusul te face „foarte obosit şi epuizat, nu-i aşa? Îngrozitoare pandemie!”, a spus ea miercuri, vorbind cu Asef Hussain.

Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv la COVID-19 în februarie şi a prezentat, potrivit Palatului Buckingham, „simptome uşoare”.

Înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19, regina şi-a relaxat considerabil agenda. Regina a stat internată o noapte în luna octombrie.

Ea s-a retras de la începutul pandemiei la Castelul Windsor, la aproximativ patruzeci de kilometri de Londra, iar în prezent are probleme să se deplaseze.

În urmă cu două săptămâni, ea a participat la o ceremonie religioasă în memoria soţului ei, prinţul Philip, care a murit anul trecut, marcând marea sa revenire în faţa supuşilor săi după luni de absenţă.

Personalul din sistemul de sănătate publică al Marii Britanii, NHS, a fost sub presiune în timpul pandemiei, cu gărzi lungi, echipamente sufocante şi riscul de a contracta coronavirusul şi de a-şi contamina familia, notează AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 33.000 din angajaţii medicali ai NHS au demisionat în perioada iulie-septembrie 2021, dintre care aproape 7.000 în căutarea unui echilibru mai bun al vieţii, potrivit statisticilor oficiale. Este aproape dublu faţă de ultimul trimestru din 2019, chiar înainte de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.