SUA avertizează că o invazie totală a Rusiei în Ucraina ar putea duce la căderea Kievului în câteva zile și la moartea a 50.000 de civili

0
184

O invazie a armatei ruse în Ucraina ar putea duce la moartea a 50.000 de civili, la căderea guvernului ucrainean în două zile și la o criză umanitară cu 5 milioane de refugiați care să fugă, potrivit Washington Post, care citează evaluări ale armatei și serviciilor de informații americane.

Numărul batalioanelor tactice rusești staționate la granița ucraineană a crescut de la 60 la 83 în decurs de două săptămâni, au declarat pentru Washington Post șapte persoane familiare cu evaluarea. Fiecare batalion are între 750 și 1000 de soldați.

Alte 14 grupuri tactice de batalioane sunt în drum spre zona de frontieră din alte părți ale Rusiei, au precizat oficialii. Doi oficiali au declarat că SUA evaluează că Rusia ar dori un total de 110-130 de grupuri tactice de batalioane pentru a fi folosite într-o invazie la scară largă, dar Putin ar putea decide o incursiune mai limitată. Incluzând unitățile de sprijin, Rusia ar putea avea ca obiectiv să dispună de 150.000 de soldați pentru o invazie la scară largă, a declarat un oficial, adăugând că acumularea în curs de desfășurare ar putea atinge acest nivel în următoarele două săptămâni.

Evaluările au indicat, de asemenea, că fereastra pentru o soluție diplomatică se micșorează, deoarece Putin are acum aproximativ 130.000 de mii de soldați la graniță și nu va avea voința politică de a se retrage, se arată în raport.

Oficialii americani au declarat în ultimele săptămâni că o invazie rusă ar putea copleși relativ repede armata ucraineană, deși Moscovei i-ar putea fi dificil să susțină o ocupație și să facă față unei potențiale insurgențe.

Președintele american Joe Biden a ordonat trimiterea a aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România pentru a proteja Europa de Est de o eventuală propagare a crizei din Ucraina.

Primele trupe americane care întăresc aliații NATO din Europa de Est au sosit sâmbătă la baza militară Rzeszow din sud-estul Poloniei.

Rusia a negat că intenționează să invadeze Ucraina, dar a declarat că ar putea lua măsuri militare nespecificate dacă cererile sale nu sunt îndeplinite, inclusiv o promisiune a NATO de a nu admite niciodată Kievul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.