SUA limitează vaccinul Johnson & Johnson

0
310

Vaccinul Johnson & Johnson era cunoscut ca vaccinul unei singure doze, mulți preferându-l pentru acest lucru. Se pare însă că bunul renume medical îi dispare… Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulți din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui.

Vaccinul J&J, care a primit autorizația americană în februarie 2021 pentru adulți, poate fi administrat în cazurile în care vaccinurile COVID-19 autorizate sau aprobate nu sunt accesibile sau dacă o persoană este mai puțin dornică să folosească celelalte două vaccinuri, a precizat Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA).

J&J este unul dintre cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite. Celelalte două sunt de la Moderna și Pfizer.

Producătorul de vaccinuri a declarat că a actualizat fișa informativă a vaccinului COVID-19 din SUA pentru a avertiza cu privire la riscul de tromboză, o afecțiune rară, dar care poate pune viața în pericol, notează Reuters.

Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în țările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare și potențial mortale.

În ianuarie, FDA a modificat fișa informativă a vaccinului J&J pentru a include riscul de trombocitopenie imună, la câteva luni după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a luat măsuri similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.