Jill Biden sosește astăzi în România. Ce și-a propus Prima Doamnă a Statelor Unite să facă la noi în țară

0
312

Vizită istorică a lui Jill Biden, în contextul dificil creat de războiul din Ucraina, vine după ce președintele SUA a vizitat Polonia. Vizita primei doamne a SUA poate fi considerată o compensare pentru România, care este, la fel ca Polonia, un stat principal la frontiera NATO, cu Ucraina. Păstrarea frontului comun anti Putin este un obiectiv esențial în efortul politico-militar american.

Jill Biden (2) jpg

Vizita Primei Doamnei a SUA vine la mai puțin de două luni, după cea a vicepreședintelui american Kamala Harris.

Declarațiile între SUA și Rusia sunt deosebit de ostile încă de la începutul conflictului armat din Ucraina.

Președintele Joe Biden nu a ajuns în țara noastră când s-a aflat în vizita sa în Europa, dar Prima Doamnă va sosi chiar azi și, așa cum a anunțat pe pagina sa oficială de socializare, intenția este de a petrece timp cu femeile ucrainence care s-au adăpostit de război în țările vecine.

Jill Biden nu este la prima vizită în România. Ea l-a însoțit pe Joe Biden și în 2014, pe vremea când acesta era vicepreședinte.

Jill Biden (3) jpg

8 mai marchează în America Ziua Mamei, zi pe care Jill Biden dorește s-o petreacă alinându-le pe cele care trăiesc drama vieții. Femeile din Ucraina care au lăsat în urmă o țară cuprinsă de război, iar pe bărbații lor la arme.

Please Credit: Ralph Alswang 202-487-5025 ralph@ralphphoto.com www.ralphphoto.com

Jill Biden a postat, la primele ore ale dimineții, pe canalul ei de Twitter, un mesaj în care își anunță vizita în țara noastră și Slovacia: „În drum spre România şi Slovacia, pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi îmi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”, a notat Prima Doamnă a SUA.

Jill Biden jpg

Iată programul vizitei Primei Doamne a SUA:

Vineri, 6 mai: Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.

Avioanele americane de dominație aeriană F-15 sunt deja veterane la Mihail Kogălniceanu

Sâmbătă, 7 mai: Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul Ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur.

Sâmbătă seară, Jill Biden va călători la Bratislava, unde se va întâlni cu personalul Ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi ucraineni.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

Potrivit CNN, după Polonia, România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiați ucraineni, sute de mii de oameni trecând granița în țara noastră, de la începutul războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.