Tecău și Copil au calificat România în finala barajului de Cupă Davis

0
191

România s-a calificat la finala barajului de la Cupa Davis după victoria adusă de perechea Horia Tecău/Marius Copil în duelul cu Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino, reprezentanții din Peru, 4-6, 6-3, 6-2

Horia Tecău/Marius Copil  au jucat la Cluj-Napoca

Imediat după meci, Horia Tecău a ținut să țină un discurs în fața celor prezenți, având în vedere că recent și-a anunțat retragerea din sportul alb. Tenismenul a fost așteptat cu un tort aniversar, pe care a fost scris „Mulțumim, Horia, pentru prezența ta la Cupa Davis”. Mai mult, un tânăr a ținut să-i mulțumească pentru tot ce a făcut în tenisul românesc, fapt care l-a emoționat pe sportiv.

„Vă mulțumesc pentru această surpriză, a fost minunat să trăiesc aceste momente și să ascult un copil mic inspirat de mine. La sfârșitul zilei, pentru asta o facem. Încercăm să aducem bucurie, să motivăm tinerii să se încline către sport, sănătate, și chiar performanță, pentru cei care vor. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii în public și mereu am fost alături de ei, e minunat să auzi cuvintele unui copil care a fost atins de performanțele tale. Mulțumesc că ați fost aici cu mine astăzi, ar fi fost altfel fără voi în tribună. Vă mulțumesc că ați creat acest moment, e o bucurie pentru mine.

Multă lume care mi-a fost alături a stat aici toată ziua. Daca aș putea să mulțumesc oricărei persoane care mi-a atins cariera sau performanța în orice mod… Multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alături de voi, echipă, staff, federație, public”, a transmis sportivul.

La finalul discursului, Tecău a venit, la rândul lui, cu o surpriză. Sportivul de 36 de ani a anunțat că va mai juca încă un meci pentru România.

„Simt că am crescut într-o familie de la care am învățat și care m-a crescut de la 17 ani, de când am venit prima dată la Cupa Davis. Mereu am încercat să ajung titular, să aduc puncte României, dar mai mult decât atât, să reprezint România. Pot spune, după o carieră lungă, că sunt împlinit că am realizat acest lucru.

Vă mulțumesc încă o dată, mă voi opri până nu mă emoționez prea tare, și în această campanie de Cupa Davis mergem înainte și se pare că vă mai fi încă un meci. Și pentru acest moment aș vrea să invit echipa și toată lumea care a fost alături de mine să facem o poză împreună pe teren, să ne bucurăm de acest moment împreună”, a adăugat Tecău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.