UDMR nu îndură Ziua Națională a României, chiar dacă e la guvernare!

0
195

De 1 Decembrie, la Oradea, UDMR ne-a oferit o atitudine care ne obligă la o contra atitudine. Nu de alta, dar este un partid la guvernare, care este singurul adevărat câștigător al crizei politice regizate de Iohannis și Cîțu. Nu ar mai fi fost nevoie de UDMR în noul guvern PSD-PNL, dar liberalii s-au „sacrificat” și, din felia lor, au tăiat o porție de trei ministere pentru această „coloană a V-a” din guvernarea națională. Cum altfel ar putea fi numită această uniune a maghiarilor după celebrele vorbe ale președintelui Iohannis, „Jó napot kívánok, PSD!”, spuse cu ocazia demascării unei diversiuni revizioniste regizate de UDMR în Parlament.

Coroana UDMR Bihor iese în evidență prin lipsa tricolorului românesc și textul cu valoare doar de semnătură

Lipsa de loialitate față de România, moștenite de UDMR din perioada interbelică și cea horthystă, este prea ușor trecută cu vederea de cei de la București. Iar UDMR își manifestă ostilitatea față de România și români cu aceeași consecvență, indiferent de cât de mare le este felia dată de mitici.

În mod normal, UDMR boicotează dintotdeauna celebrarea unirii Transilvaniei și Părților Ungurești (vestul României) cu România, nerecunoscând niciodată acest act, pe care Ungaria îl consideră dictat. Totuși, în acest an, ungurii Uniunii au făcut un minim compromis, UDMR Bihor depunând o coroană la monumentul regelui Ferdinand. Dar, până și această coroană a fost făcută și pusă cu lehamite. O coroană banală, cu flori albe, care amintesc de batista albă a armistițiului dintre beligeranți, nu de încheierea păcii, pe eșarfa căreia figurează doar UDMR Bihor și nimic altceva. Delegația formațiunii respective a fost impresionantă la modul negativ: un singur om, iobag al Uniunii! Chiar ne întrebăm dacă nu ar fi fost mai bine pentru toți ca UDMR să lipsească complet de la manifestare, nu să vină și să-și exprime dezgustul față de eveniment și participanți. Cât de mult credit merită, totuși, această formațiune politică ce are acces la toate secretele României, dacă membrii ei își exprimă, cu orice ocazie, lipsa de fidelitate față de statul român și valorile naționale românești? Și, oare nu PSD și PNL sunt adevărații vinovați ai acestei situații, prin compromisul permanent pe care-l fac cu UDMR pe seama poporului român?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.