UE aplică o a patra rundă de sancțiuni, care vizează oligarhii și politicienii ruși, dar și trei bănci din Belarus

0
185

Uniunea Europeană a aprobat o a patra rundă de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, care include alți 160 de oligarhi, politicieni ruși și trei bănci din Belarus.

Anunțul a venit chiar de la Ursula von der Leyen. Președinta Comisiei Europene a postat pe Twitter informațiile. „Întărim și mai mult plasa de sancțiuni ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei”, a scris von der Leyen. Ea a făcut și o listă a țintelor vizate de noile măsuri.

Ursula von der Leyen

Sunt vizate cripto-activele, 160 de persoane: oligarhi, membri ai Consiliului Federației Ruse, sectorul bancar din Belarus și exportul de tehnologie de navigație maritimă din Rusia.

Președinția franceză pentru Consiliul Uniunii Europene a mai spus pe Twitter că ambasadorii UE au aprobat „noi sancțiuni care vizează liderii și oligarhii ruși și membrii familiilor acestora implicați în agresiunea rusă împotriva Ucrainei”.

„În special, măsurile vizate aprobate exclud trei bănci din Belarus din sistemul SWIFT. Ele clarifică problema criptomonedelor și adaugă la lista mărfurilor și materialelor care nu pot fi exportate”, a continuat președinția franceză. Mai multe detalii vor fi prezentate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.