UEFA sancţionează Rusia. Finala Ligii Campionilor, gata să-şi schimbe locaţia. Unde poate avea loc ultimul act

0
186

UEFA ia în considerare mutarea ultimul act într-o altă locaţie, în contextul conflictului dintre Ucraina şi Rusia. Acesta a luat amploare după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să pătrundă pe teritoriul Ucrainei, pentru „a menţine pacea” în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk de la graniţa ruso-ucraineană, regiuni pe care le-a recunoscut oficial drept independente.

Gazprom Arena

De frica unei invazii a Rusiei asupra ţării vecine, forul fotbalistic european a pus urgent problema mutării finalei Ligii Campionilor de pe „Gazprom Arena” din Sankt Petersburg, într-o altă ţară, notează britanicii de la Daily Mail, care citează Daily Star.

„UEFA monitorizează situaţia cu atenţie în vederea elaborării unui plan de urgenţă, dacă va fi necesar. Găzduirea finalei Ligii Campionilor ar putea aduce noului oraş ales peste 60 de milioane de lire sterline”, scriu aceştia.

Astfel, UEFA ia în considerea să mute ultimul act al celei mai presitgioase competiţii la nivel de cluburi de fotbal pe Wembley, din Londra, anunţă mirror.co.uk. Englezii informează că o decizie ar urma să fie luată în perioada următoare.

Este al doilea an la rând când finala Ligii Campionilor este nevoită să se dispute în altă locaţie decât cea stabilită iniţial.

Anul trecut, finala trebuia să aibă loc la Istanbul, dar din cauza unor restricţii de călătorie în Turcia, declanşate de pandemia de COVID-19, aceasta s-a desfăşurat pe stadionul „Dragao” din Porto. Chelsea s-a impus atunci în faţa lui Manchester City, scor 1-0.

Următoarele trei finale ale Ligii Campionilor urmează să aibă loc la Istanbul (2023), Londra (2024) şi Munchen (2025). Locaţiile au fost stabilite în vara anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.