Un ucrainean și-a recunoscut fiica, fiul și soția uciși în stradă într-un atac al rușilor, în fotografia explicită publicată de New York Times

0
372

Un ucrainean a aflat că familia lui a murit în urma unui atac al forțelor ruse în același moment cu restul lumii: și-a recunoscut soția și cei doi copii în fotografia explicită publicată de New York Times. În poză erau soția lui și cei doi copii, alături de un voluntar. „Nu mai am nimic”, a spus el într-un interviu acordat publicației americane.

Serghei Perebeinis, din Irpin, a pierdut-o pe soția sa, Tatiana, în vârsta de 43 de ani, pe fiul Nikita, în vârstă de 18 ani, și pe fetița lui, Alise, în vârstă de 9 ani. Și cei doi câini mici ai familiei au murit duminică. „Iertați-mă că nu am fost în stare să vă apăr!”, a scris bărbatul în dreptul unei fotografii cu familia sa distribuită pe rețelele de socializare. Bărbatul era în Donețk-ul ocupat de ruși, îngrijindu-și mama bolnavă. Cu o seară înainte, el vorbise cu soția lui și aceasta i-a spus că va reuși să iasă împreună cu copiii din Irpin, care era bombardat, relatează New York Times. Ea i-a spus: „Nu-ți face griji, voi ieși!”.

Familia se ghemuise în subsol, când obuzele începuseră să cadă asupra Irpinului, iar tânărul Nikita și-a asumat să stea de veghe afară, toată noaptea. În timp ce familia a încercat să fugă, au întâlnit tancuri care se mișcau pe strada lor, forțându-i să se întoarcă la adăpost. Și când au plecat, în sfârșit, cu microbuzul lor, au găsit drumurile blocate și au fost nevoiți să abandoneze vehiculul și să meargă pe jos. Atunci obuzele de mortiere i-au lovit și i-au ucis. Fotografii îngrozitoare au arătat bagajele lor împrăștiate în jurul trupurilor căzute, în timp ce soldații ucraineni disperați încercau să-i ajute.

Serghei urmărise traseul familiei sale printr-o aplicație de pe telefonul mobil, dar semnalul a dispărut. Apoi a încercat să sune, dar nu a răspuns nimeni. În cele din urmă, a primit un ping de la aplicație, iar familia lui se afla la Spitalul Clinic nr. 7 din Kiev. Și, aproximativ 30 de minute mai târziu a văzut o fotografie a scenei pe rețelele de socializare, recunoscând imediat bagajele. Pentru a se întoarce acasă, din Donețk, Serghei a trebuit să treacă prin punctele de control deținute de ruși și s-a confruntat cu soldații: „Toată familia mea a murit în ceea ce voi numiți o operațiune specială și noi numim război. Puteți face ce doriți cu mine. Nu mai am nimic de pierdut”, le-a spus el. Bărbatul încă n-a putut să organizeze în Kiev funeraliile familiei sale. Dar a aflat că fiul lui, Nikita, a murit în timp ce se aruncase peste sora lui, încercând să o protejeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.