Ursula von der Leyen și Zelenski, întâlnire urgentă la Kiev

0
396

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene, Josep Borrell, se vor deplasa la Kiev în această săptămână pentru a discuta cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al liderului executivului european.

Ursula von der Leyen și Josep Borrell

Cu toate acestea, nu s-a precizat ziua în care cei doi oficiali vor efectua vizita în capitala Ucrainei, însă s-a specificat că aceasta va avea loc înaintea evenimentul caritabil „Stand Up for Ukraine”, care va fi suținut sămbătă.

În urma atrocităților din Bucha, Ursula von der Leyen i-a transmis un mesaj de solidaritate liderului ucrainean și l-a asigura de sprinijul deplin al Comisiei Europene.

„I-am transmis condoleanțe și l-am asigurat de sprijinul deplin al Comisiei Europene în aceste vremuri groaznice. Imaginile îngrozitoare nu pot și nu vor rămâne fără răspuns. Autorii acestor crime odioase nu trebuie să rămână nepedepsiți”, a precizat Ursula von der Leyen, într-un comunicat al Comisiei Europene.

„Stand Up For Ukraine”

Cei care doresc să ofere sprijin persoanelor aflate în dificultate din Ucraina pot dona pe pagina campaniei „Stand Up For Ukraine”. Campania va culmina cu un eveniment pe 9 aprilie, găzduit de Ursula von der Leyen și de prim-ministrul Trudeau.

Campania urmărește să mobilizeze guverne, instituții, artiști, companii și persoane pentru a direcționa finanțare pentru a sprijini eforturile umanitare în Ucraina și în țările vecine.

„Stand Up For Ukraine” este o campanie globală lansată de Ursula von der Leyen și de prim-ministrul Canadei Justin Trudeau, în parteneriat cu organizația internațională de advocacy Global Citizen, pentru a satisface nevoile ucrainenilor vulnerabili și ale refugiaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.