Val de aer african în România. Ce se întâmplă cu vremea. Surprize neplăcute din 3 aprilie

0
171

Vreme a extremelor în următoarea perioadă în România. Un val de aer african, cu temperaturi demne de un debut de vară, va alterna cu o răcire accentuată și precipitații însemnate.

ANM anunță un val de aer african în România: maxime de 24 – 25 de grade Celsius

Finalul lunii martie și primele două zile din aprilie aduc o vreme extrem de caldă în țara noastră dacă ne raportăm la data din calendar.

După o iarnă lungă și rece, o primăvară cu hopuri…

Acest lucru se datorează unui val de aer african. Treptat, spre sfârșitul săptămânii temperaturile vor scădea accentuat. Meteorologii ANM anunţă ploi şi valori minime negative în zilele de 3 şi de 4 aprilie.

„Săptămâna va debuta cu o vreme frumoasă şi caldă pentru perioada în care ne aflăm, cu temperaturi între 14 şi 20 de grade Celsius. Posibil ca miercuri şi joi să înregistrăm valori de până la 24 grade Celsius.

Este posibil ca ultima zi din prima lună de primăvară să aducă la început precipitaţii în partea de vest, nord-vest a ţării, iar luna aprilie să debuteze cu ploi în majoritatea regiunilor”, a transmis Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Surprize neplăcute din 3 aprilie

Meteorologul ANM anunță că vremea se schimbă radical de duminică. Astfel, răcirea va fi accentuată în zilele de 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 9 – 11 grade Celsius, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade.

În scenă revin și precipitațiile. De joi, 31 martie, meteorologii anunţă că aspectul vremii se strică. În jumătatea de vest a teritoriului, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi, mai ales după orele amiezii, pe arii relativ extinse va ploua, iar pe alocuri se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse, în general slabe. Se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice.

Vreme în schimbare și în București. Cerul va fi temporar noros, dar cu probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 20-22 grade Celsius, iar cea minimă de 9-11 grade Celsius. De duminică, maximele scad cu până la 10 grade și se vor înregistra în intervalul 11-12 grade.

În prima zi a lunii viitoare, vineri, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. În cea mai mare parte a ţării, va ploua moderat, iar local se vor cumula şi cantităţi de apă însemnate. În sud şi în est, fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse, descărcări electrice şi rafale de vânt) se vor semnala începând din orele după-amiezii şi pe alocuri pot fi mai intense.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.