Valoarea tichetului de masă majorat poate fi acordat și în luna iunie

0
231

Valoarea  tichetului de masă va crește, de la 1 iulie, până la 30 lei, față de de cei 20,17 lei/zi din prezent, conform unui proiect adoptat în această săptămână de Parlament. Asta înseamnă că, dacă vor și își permit, firmele pot crește valoarea tichetelor acordate salariaților începând cu 1 iulie.

Dacă aleg să o facă, angajatorii vor putea să dea salariaților în luna iulie, în plus față de cuantumul aferente zilelor lucrate în iunie, diferența dintre valoarea actuală și cea de 30 lei/zi.

Schimbarea adusă de proiectul de lege, respectiv majorarea valorii tichetului de masă la 30 de lei, nu este obligatorie pentru firme. Cei 30 de lei reprezintă valoarea maximă a unui tichet de masă, dar nu înseamnă că firmele vor trebui să dea această valoare, dacă nu își permit, ele putând acorda orice sumă, dar până în 30 de lei.

Indiferent dacă vor crește valoarea tichetelor de masă sau nu, angajatorii trebuie să știe că sumele acordate pentru tichetele de masă sunt deductibile limitat, fiind incluse în limita unei cote de până la 5% aplicată cheltuielilor sociale, doar dacă sunt oferite pentru zilele în care salariatul a fost la muncă, și nu în concediu fără plată, de odihnă sau medical.

Pentru tichetele acordate salariaților, firmele trebuie să rețină și să plătească către stat 10% din valoarea lunară acordată, respectiv impozitul pe venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.