Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intre în provinciile separatiste din Ucraina

0
205

Vladimir Putin a ordonat, luni seară, armatei ruse „să menţină pacea” în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina cărora le-a recunoscut independenţa.

Cele două decrete ale preşedintelui rus solicită Ministerului Apărării ca „forţele armate din Rusia să îndeplinească funcţiile de menţinere a păcii pe teritoriul republicilor populare” Donetsk şi Lugansk. Vladimir Putin a decis luni să recunoască independența separatiștilor pro-ruşi din Ucraina. Această recunoaștere rusă a separatiștilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a acestor zone. Liderii occidentali au promis sancțiuni contra Moscovei în caz de recunoaştere unilaterală a acestor teritorii din estul Ucrainei, unde trăiesc în jur de trei milioane de persoane, potrivit estimărilor.

Zelenski s-a adresat naţiunii: Aşteptăm un sprijin „clar” şi „eficient” din partea aliaților

Volodimir Zelenski: „Aşteptăm un sprijin clar şi eficient din partea partenerilor noştri. Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat, marţi, într-un discurs adresat Naţiunii, o încălcare a „suveranităţii şi integrităţii teritoriale” a Ucrainei după recunoaşterea independenţei celor două „republici” separatiste de către Moscova, de care el susţine că nu îi este „frică”. „Ucraina numeşte cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru”, a spus el, adăugând că ucrainenii sunt „pe pământul lor” şi „nu se tem de nimic sau de nimeni” şi nu vor ceda „o singură bucată” din ţară, informează lefigaro.fr. Președintele ucrainean a adăugat că se aşteaptă la un sprijin „clar” şi „eficient” din partea aliaților occidentali pentru ţara sa împotriva Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.