Volodimir Zelenski a numit un nou ambasador în România

0
292
Volodimir Zelenski a numit un nou ambasador în România. Fratele acestuia este un fost șef al Interpol Rusia
Igor Prokopchuk. Conform Decretului nr.307/2022, Igor Prokopchuk a fost numit Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în România. El este un diplomat ucrainean, născut în 3 martie 1968.

Volodimir Zelenski a semnat miercuri, 4 mai, un decret special, prin intermediul căruia l-a numit în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în România pe Igor Prokopchuk.

Igor Prokpopchuk, noul ambasador al Ucrainei în România

Potrivit unui CV online, acesta și-a început cariera în 1992 ca atașat la Departamentul de Informații al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe și vorbește limba engleză și cea rusă.

„Între 1994 și 1997 a lucrat la Ambasada Ucrainei din Marea Britanie, iar apoi, până în 1998, a lucrat la biroul din New York a Președintelui Adunării Generale a ONU. Din 1998 și până în 2001 a fost consilier în Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina, după care a activat în calitate de consilier la Ambasada din Marea Britanie până în 2004.

Următorii patru ani se întoarce în Ministerul de Externe unde se ocupă de relațiile bilaterale cu țările din Europa Centrală și de Est, Balcani și Caucazul de Sud. În 2008 ajunge ambasadorul Ucrainei în Lituania, iar doi ani mai târziu devine șeful Misiunii Permanente a Ucrainei pe lângă OSCR, funcție pe care o ocupă timp de nouă ani, până în 2019″, se arată în CV-ul lui Prokopchuk.

Biografia compromițătoare a politicianului ucrainean

Igor Prokopchuk a lucrat ca funcționar public. Oficial, acesta nu are afaceri sau proprietăți de lux.

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe ucrainean l-a caracterizat pe Prokopchuk drept un profesionist cu opinii pro-ucrainene. Politicianul fiind apreciat și respectat în OSCE. Acesta este fratele ex-șefului Interpol Rusia.

„Acest lucru ar trebui să îngrijoreze mai mult FSB-ul rus, pentru că a avea o rudă precum Igor Prokopchuk este încă o dovadă compromițătoare. Pentru realitățile ucrainene, este o onoare să fii coleg sau chiar o cunoștință a ambasadorului Prokopchuk”, spunea ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Serghei Kislița, acum ceva timp.

Serghei Prokopchuk nu a oferit detalii despre relația cu fratele său. Potrivit presei ucrainene, cei doi nu comunică de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.