Zeci de percheziții la evazioniștii din comerțul cu combustibili

0
47

Zeci de percheziții au avut loc, miercuri, în Capitală şi în județele Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare pentru evaziune fiscală din comerț cu combustibili.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – IGPR, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au pus în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare. Perchezițiile au avut loc la persoane și la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale, care activează în domeniul comerțului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină și motorină), într-un caz în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În același timp, au fost puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate au fost duse la sediul poliției, pentru audieri.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată”, transmite IGPR. La activități au participat poliţiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice – IGPR, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Institutului Național de Criminalistică și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale. De asemenea, acțiunea beneficiază de sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Autorității Vamale Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.