O femeie din Coreea de Nord a fost arestată pentru că a predat cursuri de „dans capitalist”

0
460

O profesoară de dans a fost arestată în Coreea de Nord pentru că le-a predat unor adolescențil mișcări „capitaliste” în stilul disco. Potrivit Metro, se crede că profesoara, care are peste 30 de ani, a fost arestată de Grupul Inspecției Anti-Socialiste din orașul Pyongsong, luna trecută.

Grupul este condus de nemilosul Departament al Securității de Stat al liderului suprem Kim Jong-un.

Celebrul grup statuar cu bunicul și tatăl actualului dictator

În conformitate cu Legea privind eliminarea gândirii și culturii reacționare, care a fost adoptată în 2020, nord-coreenii riscă să fie pedepsiți pentru o gamă largă de infracțiuni, inclusiv accesarea sau distribuirea canalelelor de mass-media din țări capitaliste precum SUA sau Coreea de Sud vecină.

Cei prinși încălcând legea pot fi pedepsiți cu moartea, iar actul normativ a fost folosit pentru a pedepsi studenții care că au folosit argoul sud-coreean, dar și șoferii care-și vopseau fumuriu geamurile mașinii.

„La locul represiunii asupra instructorului de dans din acea zi, o unitate flash USB care conținea cântece străine și videoclipuri de dans a fost găsită conectată, lângă un televizor cu ecran plat”, a declarat sursa respectivă pentru serviciul coreean al Radio Free Asia.

„Adolescenții învățau să danseze imitând coregrafia de pe ecran. Grupul de inspecție antisocialism a confiscat unitatea flash USB și i-a dus pe instructoare și toți studenții la sediu”.

O altă sursă a declarat pentru presă că profesoara, care se presupune că s-a specializat în coregrafie la Universitatea de Arte Pyongsong, a înființat o școală privată de dans, ca să poată să plătească facturile.

Se pare că profesoara conducea școala de acasă, iar studenții urmau lecții private de două ori pe săptămână, pentru aproximativ 10 USD pe oră.

„Au preferat să învețe să danseze ca în Coreea de Sud, China și America, decât în ​​stilul nord-coreean. Așadar, ea i-a învățat cum să facă asta”, a declarat sursa pentru RFA.

Cel mai probabil, ofițerii în civil au urmărit casa instructoarei de dans timp de două zile, înainte de a o aresta.

O a treia sursă a spus că majoritatea elevilor profesorului proveneau din familii bogate, care de multe ori nu sunt supuși unor pedepse severe.

Cu toate acestea, din moment ce Comitetul Central a ordonat ca cei care încalcă Legea privind eliminarea gândirii și culturii reacționare să fie aspru pedepsiți, indiferent de gradul sau clasa lor, instructoarea de dans străin și studenții prinși, probabil că de această dată nu vor fi scutiți de muncă silnică. Părinții lor sunt, de asemenea, pasibili de pedeapsă, fiind forțați să demisioneze din partid”, a mai spus sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.