Premierul Nicolae Ciucă este vizat de un dosar penal din cauza tezei sale de doctorat, el fiind acuzat că a copiat

0
539

Într-o țară civilizată, în care instituțiile funcționează, cazul plagiatului premierului Ciucă s-ar fi rezolvat extrem de repede, prin retragerea de urgență a respectivului din orice funcție publică. La noi însă grupurile de interese sunt deasupra principiilor. Prin urmare, să vedem în ce situație a birocrației s-a ajuns. Avem deocamdată o plângere penală de plagiat împotriva premierului, la Parchetul General, din cauza acuzațiilor privind teza sa de doctorat. Instituția a confirmat acest lucru. A fost deschis un dosar penal in rem.

Dosar penal deschis pentru teza de doctorat a premierului, care ar fi plagiată

Conform Press One, informația a fost deja confirmată și de Parchetul General, acolo unde a fost depusă plângerea respectivă.

„Există un astfel de dosar la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică”, a spus procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, conform sursei citate.

Totuși, jurnalista Emilia Șercan a mai emis o ipoteză, aceea că ar putea fi vorba despre o încercare de blocare a analizei tezei de doctorat a premierului, deoarece au fost ridicate mai multe documente de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

„În momentul de față, ceea ce știm este că Universitatea Națională de Apărare a predat dosarul acestei teze de doctorat la Parchetul General”, a precizat Mircea Dumitru, președintele interimar al CNATDCU.

Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat. Câte pagini ar fi copiat

Reamintim faptul că premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat de plagiat în teza sa de doctorat, tot de Press One. Conform publicației, premierul a copiat cel puțin 19 pagini din alte două teze de doctorat, dar în total ar fi vorba de aproape 40 de pagini.

Emilia Șercan, profesor universitar și jurnalist, este principala eroină a demascărilor, inclusiv a lui Ciucă.

„Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului”, mai susține publicația citată.

La acel moment, prim-ministrul spunea că și-a asumat mereu responsabilitățile, iar teza sa de doctorat este rezultatul muncii depuse de el, el negând acuzațiile de copiat.

Nicolae Ciucă spunea atunci că lucrarea a fost ani de zile la dispoziție publică, dovadă că el nu avea nimic de ascuns.

De asemenea, premierul a mai spus și că teza sa de doctorat a fost întocmită în conformitate cu cererile de atunci.

„Vă asigur că în toată cariera mea de ofiţer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilităţile, indiferent de funcţia ocupată. Nu voi renunţa la acest principiu nici în cariera de politician.

Teza mea de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă. Lucrarea a stat şi stă la dispoziţia publicului de aproape 20 de ani şi a fost întocmită în concordanţă cu cerinţele legale existente la momentul respectiv”, a declarat premierul României pentru PressOne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.