Maia Sandu referitor la unirea cu România: atunci când poporul va spune că vrea acest lucru, acesta se va întâmpla

0
521

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, fiind întrebată în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, dacă vrea unirea cu România, a declarat că acest lucru ar fi trebuit de întrebat pe cetățeni. În opinia ei, dacă poporul va vrea aceast lucru, atunci unirea se va întâmpla.

„Aceasta pe cetățeni trebuie să-i întrebați. Unirea este un lucru pe care îl pot decide cetățenii.  Noi suntem o țară democratică și asemenea decizii le iau doar cetățenii într-un mod democratic. Acest lucru se poate întâmpla doar cu susținerea poporului, atunci când poporul va spune că vrea acest lucru, acesta se va întâmpla. Atât timp cât poporul sau mai bine spus când în societate nu există o masă critică care să susțină acest deziderat atunci nu prea este posibil.” – a menționat președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu

Despre o posibilă aderare la NATO, Maia Sandu, la fel a spus că trebuie de văzut care este atitudinea cetățenilor în acest sens.

Întrebările au fost adresate în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei care decurge deja mai mult de două luni, titrează Realitatea.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.