Alianța PMP – AUR naște atacuri în cele două partide: „Diaconescu, un lider gol” / „Nu este OK ce a făcut Simion”

0
617

O alianță surpriză este pusă la cale pe scena politică. AUR și PMP poartă negocieri în aceste zile. Ideea nu pare a fi agreată în totalitate, iar Cristian Diaconescu și George Simion sunt criticați din interior.

Posibila alianță PMP - AUR naște atacuri în cele două partide: ”Diaconescu, un lider gol” / ”Nu este ok ce a făcut Simion”
Cristian Diaconescu și George Simion – doi lideri de partide cu multe orgolii

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, l-a fi invitat, joi seara, pe co-liderul AUR, George Simion, la o ședință cu liderii de filiale. În timpul discuțiilor, politicianul Alianței pentru Unirea Românilor a propus o fuziune între cele două partide şi a promis PMP că va avea grup parlamentar.

Vestea unei posibile asocieri AUR – PMP nu este pe deplin acceptată în interiorul celor două construcții politice. Cristian Diaconescu și George Simion sunt însă criticați public din interiorul propriilor partide.

Posibila alianță PMP – AUR aduce atacuri interioare în cele două formațiuni politice

Cristian Diaconescu este atacat dur de fostul președinte al PMP, actualul europarlamentar Eugen Tomac. Acesta condamnă ideea unei posibile alianțe cu AUR și spune despre liderul formațiunii că este „gol, lipsit de discernământ”.

„În PMP nu există tabere. Noi am luat o decizie în urmă cu un an de a ne valida un lider pe care-l credeam cu toții altfel. Astăzi, fiecare membru al partidului nostru a putut vedea un lider gol, lipsit de discernământ. Care într-un moment de criză, în loc să încerce să unească partidul, a încercat să-l pună, în disperare, pe tarabă. Este un comportament iresponsabil. Este un comport condamnabil. Și nu mă așteptam de la un om care are atâta experiență să cadă în genunchi în fața lui Simion. Este un comportament de-a dreptul iresponsabil pe care-l condamn. Și îmi pare rau că am ajuns în acest punct, eu am lucrat cu dânsul pe mai multe proiecte. Ce am văzut astăzi mi-a produs o stare de dezamăgire cum nu o pot exprima în cuvinte”, a declarat Eugen Tomac, joi seară, la Realitatea PLUS.

Claudiu Târziu critică public gestul politic al colegului George Simion

Nici George Simion nu pare a avea susținere totală în AUR pentru o alianță sau o fuziune cu Partidul Mișcarea Populară. Co-liderul formațiunii parlamentare, Claudiu Târziu, a declarat că nu a știut că George Simion urma să participe, joi seara, la ședința Partidului Mișcarea Populară.

„Nu am discutat în partid despre plecarea unor parlamentari AUR la alt partid. Nu știam că George Simion va participa la ședința PMP. Nu, nu este OK că a participat fără să anunțe conducerea partidului”, a declarat Târziu pentru G4Media.

Sursa citată notează că oferta lui Simion pentru PMP fost cât se poate de clar formulată: „Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune. Am discutat toate lucrurile astea cu domnul președinte și vă puteți baza pe spusele mele că vom construia trainic pentru România, nu pentru interesul unora sau altora”.

Cert este că PMP are nevoie de o soluție mai bună pentru a ieși din impasul căderii sale în ochii publicului. Este considerat partidul lui Traian Băsescu, a cărui imagine s-a prăbușit în permanență, după slăbiciunea lui pentru Elena Udrea și, apoi, după aflarea situației sale privind colaborarea cu Securitatea, ca Petrov. Inițial, pentru fuziune, s-a luat în considerare PNL, aflat și el în cădere liberă, dar fuziunea cu AUR, aflat în ascensiune, pare mai fructuoasă pentru PMP.

Oricum, Băsescu nu este binevenit în AUR, judecând după o declarație a lui George Simion, de la începutul lunii februarie. Liderul AUR a intrat în direct la România TV şi i-a dat o replică dură lui Traian Băsescu. „Bună seara, domnule Ciutacu, deși nu este atât de bună acum că l-am văzut pe acest dinozaur al politicii românești, bine că am scăpat de el. Părea în continuare puțin alcolizat, e bine că am scăpat de dumnealui (…). Am pornit acest proiect politic pe 1 decembrie 2019, de ziua națională, în ciuda acelei fosile și am făcut-o pentru poporul român. Este ceva nobil să vorbești despre poporul român, nu cum susține Petrov, iar această construcție este gândită pe mulți ani înainte. Sunt unii și alții puși să bage strâmbe, se încearcă dezbinarea noastră, cei care nu se simt prea bine în coaliția de guvernare vor să-și asigure un spate mai mare, dar cine este trădător mai bine să plece acum decât atunci când AUR va conduce România. Cel care bagă intrigi este acest turnător la Securitate, domnul Petrov, colegii de securitate ai dumnealui vor să bage strâmbe”, a declarat George Simion la România TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.