AUR vrea un CDR propriu, numit Polul Conservator

0
848

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) invită mai multe formaţiuni politice – PMP, PNŢCD, Alternativa Dreaptă, Coaliţia pentru Naţiune – dar şi societatea civilă să se alăture iniţiativei sale privind constituirea Polului Conservator.

George Simion și copreședintele Claudiu Târziu

Conform unei scrisori transmise vineri, de deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, Polul Conservator are ca valori şi principii „libertatea şi unicitatea persoanei, credinţa şi morala creştină, familia, tradiţia şi cultura – ca expresii ale identităţii şi demnităţii naţionale naţionale -, proprietatea privată, dreptatea, meritocraţia, statul de drept ca garanţie a democraţiei autentice, reîntregirea Neamului”.

„Astăzi, eşichierul politic din România este caracterizat de o puternică confuzie doctrinară şi ideologică. Absenţa unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a ţării. Guvernele socialiste şi „liberale” din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică şi socială a României. Refacerea unei coaliţii de tip USL 2.0 este doar o soluţie improvizată şi nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiaşi găşti de pradă care se roteşte la putere de peste 30 de ani. Această situaţie de fapt trebuie urgent depăşită! Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta. Cu acest scop iniţiem constituirea Polului Conservator. Vă invităm să identificăm împreună obiectivele şi căile de acţiune comune, având ca fundament valori şi principii conservatoare: libertatea şi unicitatea persoanei, credinţa şi morala creştină, familia, tradiţia şi cultura – ca expresii ale identităţii şi demnităţii naţionale naţionale – proprietatea privată, dreptatea, meritocraţia, statul de drept ca garanţie a democraţiei autentice, reîntregirea Neamului”, se afirmă în scrisoare.

AUR îşi exprimă convingerea că Polul Conservator va oferi românilor „alternativa reală de normalitate şi şansa unei Românii puternice”.

„Cu fermitate şi înţelepciune, cu realism de neam şi ţară, ştim că, împreună, suntem în măsură să coagulăm o forţă redutabilă care să guverneze, slujind temeinic interesului naţional şi prosperităţii naţiunii. România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de oameni politici vrednici şi truditori”, potrivit sursei citate.

Cât priveşte colaborarea AUR cu PMP, Simion a declarat pentru AGERPRES că partidul său nu doreşte să coopereze în viitoarea guvernare cu un PMP „condus de Tomac”.

„Publicul ar trebui să ştie că AUR face alianţă doar cu românii şi, în rest, noi nu vrem să cooperăm cu un PMP în viitoarea guvernare, cu un PMP condus de Tomac”, a afirmat Simion.

Călin Georgescu dispare din schemă!

Călin Georgescu a anunţat vineri că a decis suspendarea oricăror discuţii cu AUR despre preşedinţia de onoare a acestui partid, dar şi a discuţiilor despre propunerea sa ca premier din partea acestei formaţiuni. Dialogul a fost purtat cu George Simion, copreşedinte AUR, a mai menţionat Georgescu. „După propunerea de a fi preşedinte de onoare al partidului AUR au fost făcute numeroase speculaţii şi comentarii publice, unele sugerând că doresc să generez dezbinare şi să stârnesc conflicte. Crezul meu şi sensul vieţii mele este şi va rămâne întotdeauna unitatea tuturor românilor sub acelaşi steag al binelui. (…) Am convenit de comun acord cu domnul George Simion, copreşedinte al AUR, suspendarea oricăror discuţii pe tema preşedinţiei de onoare sau a oricărei nominalizări, dar rămân deschis, întotdeauna, pentru orice soluţie, care să ajute ţara noastră”, a precizat, într-un comunicat transmis pe YouTube, Călin Georgescu.

Călin Georgescu și George Simion

Fosta propunere de premier a Alianţei pentru Unirea Românilor a mai subliniat că nu vrea funcţii şi că va urmări canalizarea energiei pentru „interesul naţional”. „Suntem amândoi oameni de onoare, iar drumul nostru politic va urmări acelaşi ideal: binele României. Intenţionez prin această decizie să elimin cauza oricărei tulburări şi să ne canalizăm energiile într-o singură direcţie: interesul naţional. Nu m-am autopropus pentru nicio funcţie, nici cea de preşedinte de onoare, nici cea de premier, şi nici nu am solicitat cuiva să o facă în numele meu. Nu sunt interesat de funcţii”, a mai afirmat Călin Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.