Cătălin Drulă, după demisia lui Cioloș: USR va face opoziție pe tot terenul, ne veți vedea din nou în stradă

0
178

Demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al USR, la doar patru luni după ce a fost ales, lasă în urmă un partid care intrase de mai multă vreme într-un con de umbră, pierzându-și, în fața AUR, titlul de principal partid de opoziție.

Chiar dacă a câștigat alegerile la congresul partidului, Dacian Cioloș a fost învins în cele din urmă de gruparea lui Dan Barna. Cătălin Drulă a preluat interimatul conducerii USR

După trauma trăită zilele acestea de partidul Uniunea Salvați România, președintele interimar al USR, fostul ministru Cătălin Drulă, a făcut marți dimineață un apel la unitate în partid, după demisia lui Dacian Cioloș: „În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului”.

Cătălin Drulă spune după demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al USR că „Uniunea Salvați România a făcut istorie în acești ani, fiind primul partid cetățenesc care a ajuns la guvernare și vom continua și după acest moment să facem istorie împreună în anii care urmează. Suntem astăzi singurul partid democratic de Opoziție și singurul cu o agendă adevărată liberală din România”.

În opinia sa, „fără Dacian Cioloș și fără Dan Barna, această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect (…). În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte”.

Cătălin Drulă declară că „USR va face opoziție pe tot terenul și imediat cum situația epidemiologică o va permite, ne veți vedea din nou în stradă”.

Întrebat dacă va candida la șefia USR, Cătălin Drulă a răspuns: „Asta e o decizie pe care o voi lua la momentul în care vom organiza Congresul pentru președinția plină a partidului”.

Dacian Cioloș a demisionat în cele din urmă, luni, de la șefia USR, după ce programul său de reformă internă a fost respins la vot de Biroul Național. „Nu puterile mi-au lipsit, ci încrederea că putem colabora”, a afirmat președintele demisionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.