Virgil Popescu despre pornirea „barbară” a lui George Simion

0
178

După scandalul de luni din Parlament, ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că va depune plângere penală împotriva lui George Simion, co-președintele AUR.

Întrebat într-o emisiune TV de ce nu a reacționat violent în acel moment, Virgil Popescu a răspuns că este o firă pașnică, dar că dacă s-ar fi ajuns la violență din partea lui George Simion, situația ar fi fost alta.

George Simion (AUR), fără mască, s-a repezit la vorbitorul Virgil Popescu (PNL), acesta din urmă rezistând cu fermitate

„Nu a fost nimic sub pupitru. A fost o mână după gât și pe mine. Cu tot respectul: nu sunt o persoană violentă. Sunt un om bine crescut.

Nu sunt adeptul politicii pumnului. Sunt o persoană deschisă la dialog, indiferent de opiniile pe care le are interlocutorul meu. Evident că pot reacționa și mă feresc de violență. Așa am reacționat în acea situație.

Dânsul (George Simion) din circ trăiește. Crede că suntem într-o galerie, pe stadion.  Când i-am spus să meargă la Putin a devenit alt om. Aici nu mai înțeleg eu. Dacă mă lovea, nu știu dacă mai eram așa de calm”, a spus Virgil Popescu, la postul B1TV.

Ministrul Energiei spune că George Simion trebuie să fie sancţionat

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional.

Iar faptul că își legitimează aceste porniri „barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre.

Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.