Ce se întâmplă, de fapt, cu ieșirea Facebook din Europa. Rețeaua socială are enorm de pierdut dacă rămâne fără piața UE

0
435

Facebook a ajuns în poziția în care riscă să iasă din Uniunea Europeană. Nu pentru că rețeaua socială n-ar mai fi binevenită, ci pentru că aceasta nu poate sau nu vrea să-și alinieze practicile la normele europene, ajungând astfel într-o reală imposibilitate de funcționare.

Mark Zuckerberg

Compania condusă de Mark Zuckerberg vrea să poată trimite în continuare către SUA datele pe care le colectează despre tine, însă nu va mai putea face asta, odată ce noi reglementări la nivelul Uniunii vor intra în vigoare. E drept, momentan ne putem întreba „dacă” astfel de reglementări se vor aplica, însă având în vedere trendul cu privire la protecția datelor demarat în urmă cu câțiva ani, prin existența GDPR, întrebarea ar fi mai degrabă de „când.”

Documentul pregătit pentru investitori a făcut înconjurul lumii și s-a transformat într-un bulgăre de zăpadă care a luat-o la vale și s-a tot rostogolit, iar ca într-un joc de „telefonul fără fir”, s-a ajuns la ideea că facebook amenință cu ieșirea din UE. E drept, e o exagerare și nu e vorba de o amenințare, însă substratul este unul real. Meta se află într-un punct incert, în care există într-adevăr riscul ca serviciile sale să nu mai poată fi disponibile europenilor.

Facebook, nevoită să clarifice oficial situația „amenințărilor cu ieșirea din Europa”

Din cauza valului uriaș de articole și păreri despre subiect, compania s-a văzut nevoită să dea un răspuns public oficial. Astfel, Markus Reinisch, vicepreședinte al diviziei de Politici Publice pentru Europa, semnează un articol pe blogul companiei, prin care arată că „Meta nici nu dorește și nici nu amenință să părăsească Europa”.

Reinisch arată că documentul la care a făcut referire presa este un document necesar din punct de vedere legal pentru orice companie listată la bursă, astfel încât investitorii să fie conștienți de riscurile materiale asociate business-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.