Cine este tatăl lui Volodimir Zelenski

0
697

Tatăl lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se numește Oleksandr și este șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware din cadrul Universității de Stat Kryvyi Rih.

Oleksandr Zelenski

Matematicianul este renumit pentru rolul pe care l-a jucat, ca profesor, în cariera a multor oameni de știință din țara sa și nu numai. El a fost adesea descris drept unul dintre cei mai buni specialiști din Ucraina.

De-a lungul anilor săi ca profesor desăvârșit, a avut sprijinul soției sale, Rimma Zelenska. Volodimir, președintele ucrainean, pare să fie singurul copil al cuplului.

Rimma Zelenska, mama lui Volodimir

Cine este Oleksandr, tatăl lui Volodimir Zelenski

Oleksandr Zelenski s-a născut într-o familie modestă, pe 23 decembrie 1947. Seymon Ivanovych Zelenski, bunicul președintelui, a servit în Divizia 57 a Armatei Roșii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acum în vârstă de 74 de ani, Oleksandr are în spate o carieră uriașă și foarte apreciată în știință.

El a absolvit Institutul de minerit Kryvyi Rih în 1972, cu o diplomă în automatizare minieră. Mai târziu, a dorit să evolueze și a studiat Științe Tehnice în 1983. În același an și-a susținut disertația despre Calcularea automată a rezervelor de zăcăminte de minereu de fier la Institutul Minier din Moscova.

Oleksandr Zelenski la masa de lucru

În 1992, Oleksandr Zelenski a primit titlul academic de profesor asociat de statistică, economie și procesare sistematică a informației.

După ce a lucrat la teza de doctorat despre Fundamentele metodologice ale planificării topografice și contabilității în sistemul informațional de management al carierei de minereu în 2003, a câștigat un alt titlu academic de profesor de informatică.

În perioada 2005-2007, a ocupat funcția de șef al International Economic Contract on Subject Development of an Automated System of Geological Surveying Support in the Operating System.

Cu câțiva ani de experiență, Zelenski a devenit șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware de la Universitatea de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih.

Familia lui Volodimir, cu părinții, fiica sa Sașa și câinele

Ce avere are tatăl lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

De când armata Rusiei a invadat Ucraina, nu s-a mai auzit nimic despre Oleksandr Zelenski.

Cu toate acestea, se pare că familia fiului său se află într-o locație sigură în Ucraina. Chiar președintele Volodimir Zelenski a dezvăluit, în timpul unei conferințe de presă, că nu și-a văzut familia de când a început războiul.

Astfel nu se știe unde s-ar putea afla părinții președintelui Ucrainei. La fel nu este cunoscută, cu exactitate, suma la care se întârte averea lui Oleksandr Zelenski.

Matematicianul în vârstă de 74 de ani a bifat multe realizări în cariera sa academică, dar nu și-a dezvăluit câștigurile exacte. Fiul său are o avere ce depășește 1, 2 milioane de euro, ceea ce înseamnă că nici Oleksandr nu poate fi mai prejos, deși preferă să ducă o viață modestă.

Volodimir cu bicicleta, printre blocuri, cu un prieten

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.