Cîțu răbufnește după întâmplarea cu vizita solo în Ucraina

0
190

Ciucă și Ciolacu, președinții PNL și PSD, premierul și președintele Camerei Deputaților, au preferat să joace la oofside cu colegul lor de la Senat, mergând fără el în Ucraina, la întâlnirea cu Volodimir Zelenski. Iată ce a spus acum, luni, la DigiFM, Florin Cîţu, despre PSD: Pentru mine, această coaliţie nu e naturală / Nu cred că, după ce am venit la guvernare în 2019 şi am corectat 3 ani de măsuri total anti-economice putem acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel.

Florin Cîţu, despre PSD: Pentru mine, această coaliţie nu e naturală / Nu cred că, după ce am venit la guvernare în 2019 şi am corectat 3 ani de măsuri total anti-economice putem acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel
Florin Cîțu

Întrebat care este relaţia sa acum cu preşedintele Klaus Iohannis, Florin Cîţu a spus: „O relaţie foarte bună. Întotdeauna a fost o relaţie foarte bună, ştiţi foarte bine că există un parteneriat între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, şi acela nu este pe persoană fizică ci al PNL”. 

Despre motivul pentru care nu mai este preşedintele PNL, Florim Cîţu a spus că „e prea devreme să vorbim exact, chiar foarte sincer”. 

„Până la urmă, cred nu depinde de mine. (..) Nu trebuie să explic eu, trebuie să explice colegii care au luat decizia, eu mi-am dat demisia când am văzut că s-a creat un anumit val, deşi s-au folosit în partid şi informaţii false, atunci când s-a încercat să se strângă nişte semnături. Dar peste asta trecem”, a spus el. 

Florin Cîţu a a precizat că „există această obsesie că puterea este la premier şi binenţele premierul trebuie să fie preşedintele partidului”. 

„Înţeleg că asta a fost una dintre explicaţii, este OK, problema este că asta funcţionează când eşti sigur că ai un premier 4 ani de zile”, a afirmat el. 

Despre faptul că în mandatul său, singura realizare a fost aducerea PSD la putere, Cîţu a răspuns: „Politic vorbiţi… Da şi nu, atunci a fost iarăşi complicat, vreau să vă aduc aminte că eu am încercat să fac cu USR-ul, să refac totul cu USR-ul şi chiar eu am fost cel care s-a dus şi şi-a pus cenuşă în cap şi i-am avut la discuţii, am ieşit optimist după primele discuţii cu ei. Pentru mine, cu PSD-ul am spus că a fost un compromis, nu a fost ceva care e natural şi poate că şi de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi a trebuit să fac un pas în lateral, pentru că, pentru mine, această coaliţie nu e naturală”, a spus preşedintele Senatului. 

Cîţu a continuat: „Nu cred că, după ce am venit la guvernare în 2019 şi am corectat trei ani de măsuri total anti-economice şi anti-români, putem acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel, şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie, dar este o decizie a conducerii PNL, sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face. Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD-ul, pentru că mi se părea că orice măsură venea dinspre PNL nu era susţinută”, a mai afirmat Cîţu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.