Concert caritabil la Oradea cu participarea a 10 tenori celebri

0
163

Zece tenori celebri de pe toate continentele, acompaniați de Filarmonica de Stat din Oradea, vor susține un concert caritabil pentru copiii cu probleme oncologice. Aceștia sunt: Fabio Andreotti (Italia), Ignacios Encinas (Spania), Armaldo Klogjeri (Albania), Vitaliy Kovalchuk (Ucraina), Mihai Urzicana (România) – Europa, Ridrigo Trosino (Mexic) – America de Nord, Sebastian Ferrada (Chile) – America de Sud, Julienne Attoumbre (Coasta de Fildeș) – Africa; Sinikiro Kawasaki (Japonia) și Liu Jianwei (China).

Concertul caritabil „Muzică pentru viață” va avea loc sâmbătă, 9 iulie 2022, de la ora 20:30, pe scena din Curtea Cetății Oradea. Evenimentul este organizat de Asociația „Italiani in Bihor”, împreună cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Spitalul „Burlo Garofolo” din Trieste și Spitalul Clinic Județean Bihor.

La pupitrul dirijoral se va afla reputatul maestru Leonardo Quadrini, de la televiziunea RAI. El îi va dirija pe cei zece tenori, din zece țări diferite, acompaniați de orchestra Filarmonicii din Oradea.

Încasările obținute în urma acestui eveniment vor fi destinate susținerii unui proiect caritabil derulat în colaborare cu Spitalul „Burlo Garofolo” din Trieste, Spitalul Clinic Județean Bihor și Curia Episcopală Greco-Catolică din Oradea, pentru ajutorarea copiilor români cu probleme oncologice. Astfel, copiii cu probleme oncologice din România vor beneficia de tratament de specialitate în unitatea medicală din Italia, echipată pentru a face față unor urgențe de proporții dramatice.

Evenimentul a fost anunțat de Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean și Antonio Sargenti, președinte al Asociației „Italiani in Bihor”.

„Spitalul «Burlo Garofolo» din Trieste este un spital foarte bun, nu doar în Italia, ci în întreaga Europă. Pe anumite specializări este de cea mai bună clasă. Este la același nivel cu Spitalul «Bambino Gesu» din Roma, care este patronat de Sfântul Scaun, este la același nivel sau mai bun în anumite domenii decât spitale renumite din Paris sau Viena și este la un nivel foarte ridicat în ceea ce privește disponibilitatea de a ajuta. Gândiți-vă că la acest spital, în fiecare an ajung între 230-250 de copii din diverse țări din Europa de Est (Ucraina, România), Orientul Mijlociu, inclusiv din Africa. Medicii, la rândul lor, fac o muncă extraordinară. Filozofia lor este de a ține cât mai puțin în spital copilul și de a crea cât mai puțin stres copilului”, a spus PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.