Parcul Central din Salonta inaugurat la Zielele orașului

0
201

Doi ani au durat lucrările din parcul din centrul Salontei, un simbol al orașului și s-au investit aproape 2 milioane de euro. Restaurarea parcului a ținut cont de consolidarea statutului multifuncțional al zonei și modernizarea centrului orașului, păstrând totodată atmosfera veche.

„Seria evenimentelor din acest an din cadrul Zilelor Salontane va începe vineri, 10 iunie, cu un moment important și mult așteptat de toți cetățenii: în urma modernizării, va fi predat Parcul Central „Székely László”. Parcul, cu promenadele sale, cu fântânile arteziene, obiectivele turistice, locul de joacă și băncile comode, va fi cu siguranță locul preferat al multor locuitori în vara aceasta. La ceremonia de predare vor fi prezenți cei care au contribuit la această modernizare: Cseke Attila, ministrul Dezvoltării și Borbély Lénárd, primarul orașului Csepel. Va fi disponibil noul loc de joacă „Arca lui Noe” și se vor putea admira statuile restaurate, noua fântână cu broscuțe”, a declarat primarul orașului Salonta, Török László.

„Parcul Central este mai mult decât o simplă zonă verde. Este plămânul orașului, ceea ce va face ca localitatea să fie mai locuibilă și mai ospitalieră. Un loc de întâlniri în care se împletesc prietenii și iubiri, unde funcționează un «club» pentru vârstnici sau copii, unde ne place să fim alături de prieteni. Este simbolul orașului pentru toți oaspeții și pentru cei trecători pe strada noastră principală”, a adăugat edilul care îi așteaptă pe cetățeni în acest weekend la Ziele orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.