CSM Oradea a fost înscrisă în Liga Națională de handbal masculin, Liga Zimbrilor!

0
197

Federația Română de Handbal a confirmat locul formației orădene în primul eșalon. CSM Oradea s-a clasat pe locul 3 la turneul de baraj, ratând promovarea directă, dar a beneficiat de o invitație de participare în Liga Zimbrilor, în urma retragerii echipei CSM Reșița.

Clubul orădean va asigura finanțarea necesară pentru primul eșalon, aceasta provenind din bugetul propriu și din sponsorizări din mediul privat, în proporții egale. CSM Oradea și-a mai câștigat dreptul de promovare de patru ori pe parcursul ultimului deceniu, dar echipa nu a fost înscrisă, din motive de ordin financiar. Iată că de această dată, conducerea clubului a reușit să găsească resursele necesare pentru a face acest mult-așteptat pas. Echipa noastră va trebui să-și întărească semnificativ lotul pentru a face față rigorilor Ligii Naționale. Clubul orădean va trebui de asemenea să înscrie o echipă și în Divizia A, în conformitate cu regulamentul FR Handbal.

„Un grup de sponsori bihoreni, iubitori ai acestui sport, și-au manifestat disponibilitatea de a susține financiar echipa de handbal, pentru a putea evolua pe prima scenă. Ca urmare, echipa va beneficia de circa 300.000 de euro din mediul privat, iar o sumă similară va proveni din bugetul clubului. Primăria a decis să suplimenteze bugetul alocat Clubului Sportiv Municipal cu această sumă. Echipa de handbal va beneficia așadar de un buget de circa 600.000 de euro. Să sperăm că va fi suficient pentru crearea unui lot competitiv, capabil să facă față în Liga Zimbrilor”, a declarat președintele CS Municipal Oradea, Șerban Sere.

Mircea Sămărghițan și Nicușor Vașadi vor coordona secția de handbal, iar George Tăutu va rămâne antrenorul echipei. Sămărghițan și Vașadi sunt foști componenți ai echipei Constructorul CSU Oradea, din perioada de glorie a handbalului masculin din orașul nostru. Nicușor Vașadi este de altfel director sportiv al CSM Orade

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.