Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în „Gala Bute”. Decizia magistraților este definitivă

0
463

După mult prea mulți ani, Elena Udrea a fost condamnată definitiv de către instanța supremă. Decizia nu a putut fi atacată și fostul politician va trebui să se predea urgent autorităților, pentru a fi arestată. Nu este singura care va face închisoare ca urmare a dosarului Gala Bute.

Elena Udrea a devenit celebră ca amantă a președintelui Traian Băsescu

În cadrul dosarului Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu. La momentul în care Curtea Supremă a pronunțat sentința, ea se afla în Costa Rica și a cerut azil politic.

Instanța supremă a respins contestațiile făcute de Elena Udrea și au lăsat-o fără altă opțiune. Trebuie să se predea imediat ce polițiștii vor obține mandatele de executare a pedepsei sale. În cadrul dosarului s-au pronunțat și condamnările definitive pentru celelalte persoane implicate. Este vorba despre Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme.

Elena Udrea trebuie să plătească milioane de euro

Elena Udrea trebuie să facă șase ani de închisoare și să plătească aproape trei milioane de euro, respectiv 8.116.800 de lei despăgubiri pentru Autoritatea Naţională pentru Turism, 600.000 de euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Nu doar Elena Udrea va plăti despăgubiri. Instanța a stabilit că Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. În plus, i se va confisca suma de 3.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.