Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria cel puțin până luni

0
351

Autoritățile din țara vecină au decis că abia săptămâna viitoare vor tranșa în justiție extrădarea Elenei Udrea. Ea și-a petrecut noaptea după gratii, într-un sediu al poliției bulgare de frontieră.

Inițial a așteptat să se pronunțe sentința în ceea ce o privește, după care a plecat spre Grecia. A fost prinsă ieri de grănicerii bulgari când încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata. Trecuseră doar câteva ore de când judecătorii instanței supreme anunțaseră sentința de condamnare a ei la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că ministerul pe care îl conduce nu este implicat în procedura de aducere în ţară a Elenei Udrea, adăugând că aceasta este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei.

„Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. (…) Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei”, a declarat Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.

Elena Udrea a ieșit din țară joi la ora 11.24, cu trei ore înainte de pronunțarea sentinței. În imagine ea așteaptă în Bulgaria pronunțarea sentinței la București

„Împotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu”, se arată pe site-ul Poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.