Grădinarul lui Iohannis și Bolojan lasă Oradea fără copaci

0
1972

Ilie Bolojan este prezentat ca un bun administrator și omul care a schimbat Oradea la față însă în spatele acestei imagini stau multe lucruri dubioase și realizări mici în comparație cu ce ne prezintă presa cumpărată de sistem. Anual, PNL plătește peste 10 milioane de euro pentru presă și propagandă, de aici și imaginea deformată despre marile realizări ale liberalului Ilie Bolojan.

Presa locală a mai scăpat câte un articol despre tăierile de copaci și contractele suspecte de la Consiliul Județean Bihor cu compania grădinarului preferat de Ilie Bolojan și Klaus Iohannis, Alfred Remmert.

Alfred Remmert deține compania RER VEST SA și este abonat la contractele cu Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, și nu numai. Localnicii municipiului Oradea ne-au transmis că această companie a lăsat Oradea fără copaci, iar contractele din partea lui Ilie Bolojan vin pe bandă rulantă.

Informațiile au apărut și în presa națională. Digi24 nota: Peste 600 de arbori vor fi tăiaţi în Oradea, din cauza lucrărilor din oraş. Primăria promite plantări. Plantările promise de Bolojan nu au mai avut loc, iar copacii relocați s-au uscat, după cum se observă din imaginile atașate.

Printre cei peste 600 de copaci tăiați se numără şi cei 60 de arbori din Piaţa Unirii. Ecologiştii spun că mulţi puteau fi salvaţi.

„Consider un masacru ce s-a făcut. Cert este că ne ia oxigenul de la gură. La ora actuală nu rolul estetic este primordial, ci rolul sanogen”, considera biologul Ana Marossy.

În fața liceului de Arte din Parcul Petofi se usucă de 3 ani toți stejarii, după mutilarea de acum 4 ani realizată la ordinul lui Bolojan. Aproape 50 de arbori din jurul parcului s-au uscat. Localnicii acuză firma de casă a baronului local Ilie Bolojan de faptul că face bani din tăierea arborilor verzi. În ultimele zile RER VEST a tăiat arbori pe strada Sovata, de pe malul Crișului.

Acum 3 ani și 3 luni RER VEST srl a mutilat toți platanii de 140 de ani de pe strada Progresului. 22 de platani s-au uscat în urma toaletării (mutilarii). Anul trecut aceeași companie a venit și i-a tăiat de la rădăcină după ce s-au uscat. 4 platani de 280 de ani sunt uscați în proporție de 90 % pe aleea Libertății.

Toți molizii din fața Maternității au fost mutilați de compania RER VEST la ordinul lui Bolojan acum 2 ani. După cum observați în imaginea de mai jos, toți sunt uscați.

Orădenii plătesc cele mai mari taxe din țară, un lucru pe care liberalul Bolojan ezită să îl prezinte opiniei publice când se laudă cu marile sale realizări. Cât despre reforma administrației locale de la Bihor vorbim de o mare șarlatanie a baronului Bolojan. Ilie Bolojan s-a lăudat la Europa FM că a dat afară jumătate din angajații CJ Bihor, însă în realitate aceștia au fost relocați provizoriu în Vama Borș și la ANAF. După ce și-a prezentat marea realizare în presă majoritatea au fost readuși înapoi pe posturi.

Să nu uităm că Ilie Bolojan este omul care a lăsat Oradea fără statuile lui Mihai Viteazu și Emanoil Gojdu. În spatele așa ziselor modernizări făcute de Bolojan stau contracte oneroase cu multe zerouri, dar o să revenim asupra acestor aspecte într-un material viitor.

Cine este Alfred Remmert, grădinarul lui Iohannis și Bolojan

Alfred Remmert este un om de afaceri german ce deține pe lângă RER VEST SA și compania SC RER Ecologic Service REBU SA. Companiile lui Remmert au primit contracte pe bandă rulantă din partea lui Ilie Bolojan și Klaus Iohannis.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, SC RER Ecologic Service REBU SA este deținută de doi acționari. Unul este Consiliul General al Municipiului București (CGMB), iar al doilea este compania SC RER București SRL, ambele având câte 50 la sută din capitalul social. Acționarul SC RER București SRL este controlat, la rândul său, cu o cotă de 94,99 la sută din părțile sociale, de către societatea germană RRR Remert Recycling România GMBH. Restul capitalului social este împărțit între SC RER Servicii de Administrare SRL, cu 0,01% din participații, și de offshore-ul cirpiot Kevil Enterprises Limited, cu 5 procente. Societatea este administrată de patronul grupului, cetățeanul german Alfred Remmert.

Alfred Remmert- centru

La rândul său, acționarul RER Servicii de Administrare SRL este deținut de compania germană RRR Remmert Recycling GMBH, cu 99 la sută, și de Alfred Remmert, cu 1 la sută. Acesta din urmă este un prieten al fostului deputat PDL, ulterior PNL, Cezar Preda. Despre unele dintre contractele companiei REBU SA, jurnalul.ro menționează că societatea este unul dintre prestatorii de servicii pentru Administrația Prezidențială. Reamintim că, la nici un an(2019) de la contractarea unor servicii similare, Administrația Prezidențială a încheiat noi contracte vizând amenajarea spațiilor verzi, furnizarea de material dendrologic, întreținerea arborilor și spălarea albiilor din incinta grădinii Palatului Cotroceni. Pentru aceste servicii, care vor fi prestate de aceeași companie ca și anul trecut, autoritatea contractantă pune la bătaie aproape 100.000 de euro, din fonduri bugetare.

Asta, în condițiile în care, Administrația Prezidențială pregătea această investiție, când, la data de 27 aprilie 2021, pe portalul SICAP, a fost postat un anunț de participare prin care instituția prezidențială preciza că intenționează să contracteze servicii de amenajare a spațiilor verzi la grădina Palatului Cotroceni.

Aceste servicii au fost achiziționate, în plină vară, prin procedură simplificată. Contractul a fost împărțit pe patru loturi, dintre care trei au fost adjudecate de o singură societate. Astfel, RER Ecologic Service București REBU SA a primit, în data de 29 iunie 2021, contractul aferent lotului 4, care constă în servicii de spălare și de curățare albii și alte piese de apă, la un preț negociat de 54.980,4 lei cu TVA inclusă (11.220,5 euro). Apoi, în data de 2 iunie 2021, tot REBU a încheiat cu Administrația Prezidențială un contract aferent lotului 1 al acestei achiziții, constând în prestarea de servicii de întreținere a spațiilor verzi, la un preț de 239.392,8 lei cu TVA inclusă (48.855,7 euro).

Trei zile mai târziu, în data de 5 iulie 2021, Administrația Prezidențială mai atribuie și ultimele două loturi ale acestui contract. Lotul al treilea, vizând servicii de furnizare și de plantare de material dendrologic, în valoare de 103.982,2 lei cu tot cu TVA (21.220,9 euro), a fost adjudecat, de asemenea, de către compania SC RER Ecologic Service București REBU SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.