Se plănuiește pensionarea lui Boc. Ce mișcări vor face Tișe, Tarcea, Bolojan, Boc și Falcă?

0
163

Greii Ardealului, cei care au fondat și Alianța Vestului, Emil Boc, Ilie Bolojan și Gheorghe Falcă, conduc de fapt PNL. Cel cu cea mai mare experiență este profesorul universitar Emil Boc, fost președinte al PD, premier al României, primar al Clujului vreme de multe mandate. Servilismul de odinioară față de Băsescu-Petrov îi blochează acum ascensiunea spre funcția de președinte al României, pe care altfel ar fi putut s-o „acceseze” fără grijă.

Ce mișcări plănuiesc liberalii Bolojan, Boc și Falcă?

Emil Boc își dorește „pensionarea” politică la Bruxelles. În Cluj-Napoca, în toate cercurile de putere, se vorbește deja de ani buni de zile că Emil Boc vrea să plece de la primărie pentru o poziție de comisar european, s-a vehiculat și Curtea Constituțională, sau altă demnitate cu aromă europeană, scrie Apuseni Info.

O celebră fotografie care reprintă până la urmă sistemul nefuncțional pe care-l reprezintă cei patru primari – Bolojan, Boc, Robu și Falcă – realizând o himerică Alianță a Vestului, în 8 decembrie 2018. Nu știm să fi realizat ceva până azi…

Boc ar putea evada din primărie spre o poziție de europarlamentar, după modelul consacrat de foștii primari Ghiță Falcă, Mircea Hava și Petru Filip.

Dacă Boc va pleca lupta pentru putere se va da între Alin Tișe, liderul Consiliului Județean Cluj, Dan Tarcea, viceprimarul. Modul în care se vor juca toate cărțile și cine va prelua frâiele Primăriei sunt tot la mâna lui Emil Boc, pentru că urmașul lui  are nevoie de „binecuvântare”.

În mediile influente din Cluj, Tarcea deja anunță că el va fi succesorul lui Emil Boc.

Cum va muta Alin Tișe?

Tișe își dorește mai mult politic, așa, mai mult ca un pariu personal, pentru că poate și știe. Va fi interesantă bătălia pe moștenirea lui Boc din PNL Cluj. Cu siguranță că într-o bătălie Buda-Tișe la nivel județean, fără implicare lui Emil, Tișe l-ar fi zdrobit pe actualul președinte al PNL Cluj, însă momentan, Boc a înclinat să mențină „echilibrul” în filială, de fapt a temporizat în permanență creșterea puterii lui Tișe în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.