Înrolare grea la ucrainieni

0
257

Vladimir Putin a declanşat, în urmă cu mai bine de două săptămâni, războiul în Ucraina. Tot mai multe persoane au sărit în ajutorul refugiaţilor, dar sunt şi bărbaţi care au ales să se înroleze pentru a lupta cu ruşii. Este şi cazul unui britanic, care s-a oferit voluntar să se lupte pentru apărarea Ucrainei.

Leon Dawson este proprietarul unei săli de gimnastică şi a luat o hotărâre cu care şi-a surprins toţi prietenii. Şi-a făcut bagajul şi, chiar dacă nu avea nicio experienţă militară, a decis să ajute la blocarea ofensivei Rusiei. Tânărul de 37 de ani a ajuns în Ucraina, dar nu a fost acceptat de armata de la Kiev.

Leon Dawson, voluntar de partea ucrainieană

Britanicul Leon Dawson şi-a dorit să apere Ucraina de invazia militarilor ruşi

„Nu avem resursele pentru a te instrui, dar nici nu avem timp ca să te antrenăm”, a fost răspunsul primit de Dawson când a încercat să se înroleze.

„Nu sunt prost, înţeleg că războiul este mai mult decât oameni care împuşcă alţi oameni. Ca să fiu sincer, nu cred că aş fi fost de mare ajutor să trag cu arma. Nu am folosit nicio armă până acum, nu ştiu nici liba şi nici tactica. Mai bine aş ajuta în alt mod aici”, a precizat Dawson pentru Sky News.

Leon Dawson s-a dus în Ucraina cu o dubă plină de ajutoare

Britanicul a dezvăluit că va călători la graniţa dintre Polonia şi Ucraina pentru a ajuta la livrarea ajutoarelor. Le-a spus ucrainenilor că este pregătit să se înarmeze, dacă e cazul.

„Dacă au nevoie de mine să lupt, atunci evident că este ceva ce sunt dispus să fac”, a spus Leon, care este unul dintre cei aproximativ 20.000 de oameni care au ajuns în Ucraina pentru a se înrola. „Suntem bărbați tineri, puternici și în formă… putem ajuta. De ce nu?”, spunea britanicul în momentul în care a plecat spre Ucraina.

Frații Klitschko, dezvăluiri terifiante de pe front

Celebrii frați Klitschko, dintre care unul este primarul Kievului, au făcut dezvăluiri terifiante de pe frontul conflictului militar cu Rusia. Vladimir și Vitali au ucis chiar ei șase soldați ruși în decurs de 24 de ore.

Vitali Klitschko, campion mondial de box, spune că lupta pentru apărarea Ucrainei este „cel mai mare meci al vieții mele”

„Am omorât niște oameni, cred că azi-noapte am omorât 6. Nu ne interesează cât de puternică este armata rusă, suntem gata să luptăm. Şi suntem gata să murim pentru ţara în care ne-am născut şi pentru familiile noastre, pentru că aici este casa noastră. Este viitorul nostru, iar cineva vrea să vină în casele noastre și să ni-l fure”, a spus Vitali Klitschko, pentru Sky News.

Frații Klitschko luptă împreună contra invadatorilor ruși

„Facem un apel către toți partenerii internaționali să observe această tragedie care se întâmplă în prezent în Ucraina. Este un război fără sens care nu va avea câștigător sau învins. Vreau doar să vă spun că trebuie să rămânem uniți împotriva acestei agresiuni. Nu lăsați să se întâmple în continuare în Ucraina, nu lăsați să se întâmple în Europa și, eventual, în lume. Uniți suntem puternici!”, transmis și Vladimir Klitschko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.