Libertate de exprimare rusească la TV: „Copiii noştri ucid reptile fasciste acolo!”

0
242

Într-o emisiune la Zvezda, televiziunea mânuită de Ministerul Apărării din Rusia, a avut loc un incident fără precedent. Moderatorul a fost scos din minţi de replica unuia dintre invitaţii săi. În momentul în care invitaţii din platou, militarii, au vrut să aibă un moment de admiraţie pentru soldaţii ruşi care mor în războiul din Ucraina, unul dintre moderatorii programului şi-a ieşit din minţi şi a ţipat.

Înregistrarea momentului a fost distribuită de unul dintre cele mai mari site-uri de ştiri poloneze, Onet. Vladimir Jeranosian, expert al Biroului rus de analiză militaro-politică, a afirmat: „Acolo sunt oameni cu experienţă de luptă, au trecut prin Afganistan, campania cecenă, prin Donbass. Acolo, de fapt, băieţii noştri, precum şi cei din Doneţk şi Luhansk şi forţele speciale, mor acum, iar ţara noastră…”. După replica expertului rus, unul dintre moderatorii emisiunii a explodat şi a sărit de pe scaun, ţipând: „Nu, nu,nu. Nu vreau să aud! STOP!” „Ei mor…”, a reluat militarul. „Stop!”, a strigat în continuare realizatorul! „Ei… aşteaptă o secundă!” i-a cerut Vladimir Jeranosian. „Ce, nu te poţi opri?”, a continuat să ţipe moderatorul. Militarul a continuat: „Vreau să le onorez memoria…”, a spus căpitanul în rezervă, din nou întrerupt: „Ce faci?” „Vreau doar să ne ridicăm acum şi să omagiem cu un minut de reculegere copiii noştri care luptă acolo pentru Rusia şi pentru Donbas!”

„O să vă spun ce fac copiii noştri acolo! Copiii noştri ucid reptile fasciste acolo! Acesta este un triumf al armatei ruse! Acesta este un triumf al armatei ruse! Aceasta este renaşterea Rusiei!”, a afirmat moderatorul.

Trebuie precizat că dictatorul Putin a impus o aspră cenzură privind războiul de agresiune împotriva Ucrainei, pe care, inițial, mass media rusă nici nu putea să-l recunoască. Rusia lui Putin a ajuns un stat totalitar în care, cu curaj și enorme riscuri, mii de oameni îndrăznesc totuși să mai protesteze. Totuși, la fel ca la noi, în vremea lui Ceaușescu, reprezentanții mass media sunt transformați de fapt în propagandiști ai regimului odios de dictatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.