Iulie va fi foarte secetoasă și cu temperaturi caniculare

0
152

Potrivit prognozei ANM pentru perioada 27 iunie – 25 iulie, în prima săptămână a intervalului, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice, în cea mai mare parte a țării, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. În Bihor, ne putem aștepta la temperaturi chiar si cu 5 grade mai mari decat mediile multianuale.

Ploile vor lipsi în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud-estul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Și în a doua săptămână temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Temperaturile mai ridicate decât cele normale se anunță și în a treia săptămână din iulie, în toată țara. Nu va ploua în regiunile intracarpatice, iar în rest precipitațiile vor fi în general apropiate de nivelul normal.

La fel va fi și în ultima săptămână: Temperaturi ridicate pe întreg teritoriul României și va ploua foarte puțin în regiunile vestice și nord-vestice. În rest, precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.