Ludovic Orban și-a făcut Forța Dreptei

0
237

Apropiat al primarului Oradiei, apoi președintelui CJ Bihor Ilie Bolojan, Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, a anunţat marți, 14 decembrie, înfiinţarea unui nou partid, acesta având numele de Forţa Dreptei, nume care s-ar putea schimba la primul congres al formaţiunii. „Noi considerăm că e o obligație democratică și mai ales morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii României care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi, după ce PNL a decis să fie a cincea roată la căruța PSD. România dinamică, a meseriașilor, a profesioniștilor, a celor care au inițiativă în societate, care creează, care produc, nu mai are astăzi nicio reprezentare politică”, afirmă Orban.

Forța Dreptei este numele moțiunii cu care Ludovic Orban a candidat pentru un nou mandat la șefia PNL, la congresul din septembrie. Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal şi şi-a depus demisia la sediul central al PNL din Modrogan, împreună cu ceilalţi 15 parlamentari care şi-au dat, la rândul lor, demisia din partid.

Ceilalţi parlamentari care şi-au înregistrat demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Ludovic Orban și colegii săi din Forța Dreptei, asaltați de presă

„Nu există nicio formaţiune politică cu adevărat de centru dreapta. Numele formaţiunii poltiice, pe care l-am convenit, e un nume valabil până la organizarea Congresului este Forţa Dreptei. Este numele moţiunii cu care m-am dus la Congresul PNL. E un angajament al nostru că punem în practică programul de reforme asumat”, a completat Orban. „Doctrina este o sinteză modernă a tuturor valoriilor şi principiilor validate de timp”, a mai afirmat liderul noii formațiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.